Целувката е един от най-разпространените жестове на любовта, но около

...
Целувката е един от най-разпространените жестове на любовта, но около
Коментари Харесай

Митове и факти за целувката: Истината зад романтичния жест

Целувката е един от най-разпространените жестове на любовта, само че към нея се събират голям брой легенди и неправилни показа. В идващите редове ще разгледаме някои от тези легенди и ще открием какъв брой от тях са в действителност правилни.

Има някои легенди, които са просто неверни, като този, че целувката може да провокира кариеси и други зъбни проблеми. Целуването не може непосредствено да провокира такива проблеми, само че потреблението на храни и питиета с високо наличие на захар може да усили риска от тях.

Въпреки това, има някои опасности, свързани с целувката, като риска от заразяване със СПИН и други полово излъчени инфекции, както и риска от заразяване с някои болестотворни бактерии. Тези опасности могат да бъдат понижени посредством съответните ограничения за предотвратяване, като отбягване на целувките с хора, които имат инфекции, и потребление на защитни средства.

Разбиваме легенди и обстоятелства:

Мит: Всеки човек е притежател на избрани бактерии и инфекции в устата си, които могат да се разпространят посредством целувката.

Факт: Вярно е, че устната празнина съдържа бактерии, само че множеството от тях са безвредни за здравето ни. Дори когато има наличие на болестотворни бактерии, рисковете от зараза са доста дребни, в случай че и двамата сътрудници са здрави.

Мит: Целувката може да провокира кариеси и други зъбни проблеми.

Факт: Целувката не може непосредствено да провокира кариеси и други зъбни проблеми, само че потреблението на храни и питиета с високо наличие на захар може да усили риска от тях.

Мит: Целувката може да докара до заразяване със СПИН и други полово излъчени инфекции.

Факт: Целувката може да съставлява риск от заразяване с някои полово излъчени инфекции, като да вземем за пример херпес или HPV. Въпреки това, рисковете са доста дребни, изключително в случай че и двамата сътрудници са здрави и нямат инфекции.

Мит: Целуването може да помогне за намаляване.

Факт: Временното чувство за комфорт и релаксация, което може да докара до целувката, може да помогне да намалите равнищата на стрес, само че тя не може да помогне за намаляване.

Мит: Целуването може да ви докара до прибързано стареене на кожата.

Факт: При продължителна и интензивна експозиция на слънце, целуването може да способства за по-ранното появяване на бръчки към устните, само че в общия случай целуването не провокира прибързано стареене на кожата.

В умозаключение, целувката е неразделна част от нашата просвета и има голям брой позитивни резултати върху нашето прочувствено благоденствие. Въпреки това, е значимо да бъдем осведомени за рисковете и да предприемем съответните ограничения за предотвратяване, с цел да можем да се насладим на тази прелестна форма на изложение на усеща.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР