Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на

...
Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на
Коментари Харесай

МРРБ търси решения за реализацията на водния проект на Добрич

" Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и филтриране на вода в цялата област Добрич ".

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на „ Албена “ АД във връзка със собствеността на пречиствателната станция за отпадъчни води, която обслужва хотелите в курортния комплекс, Оброчище и Кранево, оповестиха от Министерство на районното развиване и благоустройството.

В срещата участваха също зам.-министър Валентин Граматиков, представители на екипа на министерството и шефът на ВиК-Добрич Тодор Гикински. Собствеността на пречиствателната станция е спънка пред отпущането на средства за реализацията на огромния ВиК план, с който водоснабдителното сдружение в региона кандидатства за финансиране от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “.

От „ Албена “ АД са препоръчани два разновидността за споразумяване на въпроса за собствеността на пречиствателната станция, които са отхвърлени като неприемливи. Предложеният от Министерство на регионалното развитие вид е пречиствателната станция да бъде дарена от комерсиалното сдружение на Общината.

" Дали оборудването е на „ Албена “ АД или на община Балчик, планът на ВиК – Добрич рано или късно ще се случи. Във съвместен интерес е колкото по-скоро и с европейски средства, толкоз по-добре, и за бюджета, и за комплекса ", сподели зам.-министър Граматиков.

" Министерство на регионалното развитие ще продължава да търси решения, с цел да може планът, който ще способства за възстановяване на ВиК услугите в област Добрич, да се случи ", акцентира арх. Комитова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР