Целта на винаги е била да носи послания. В новата

...
Целта на винаги е била да носи послания. В новата
Коментари Харесай

Bora Aksu се вдъхновява от феминизма в Седмицата на модата в Лондон

Целта на постоянно е била да носи послания. В новата си есенно-зимна сбирка Bora Aksu още веднъж следва нишката на фокусиране върху подценявани дами от историята като насочна точка. За отминалия сезон това беше екстравагантната Матилде Уилинк със своята жизнерадостна пролетна линия, богата на цветове. С днешна дата тя прави поклон към писателката и поетеса Кристин дьо Пизан - първата феминистка мъдрец в историята, която прави самоуверен апел за пълноправие женско обучение.

Това е съвършената насочна точка на Aksu от епохата на Романтизма, както и основа за мощно обръщение на сбирката, която обръща особено внимание върху детайлите и намигва леко на гръндж стила.

„ Искахме да пренесем Кристин в 90-те години на предишния век “, сподели дизайнерът за непредвидения взор към времето в сбирката. „ Усетих, че можем да създадем паралел със силата и свободата на дамата от 90-те, която не се интересува изключително какво мисли обществото за нея. Взехме този ранен ренесансов образ и подсилихме резултата му.”

А резултатът в действителност е впечатляващ – богати взаимоотношения на текстури, измежду които туид, бродерия и коприна. Дизайнерът също внася нотка на гальовен комизъм в сбирката, като насочва взор към портрета на Дьо Пизан, на който тя седи на бюрото си, в компанията на обичаното си куче. Предлагаме ви да хвърлите по едно око на част от вълнуващата сбирка в галерията ни.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР