Целта на проведеното тази нощ в централната част на София

...
Целта на проведеното тази нощ в централната част на София
Коментари Харесай

МВР: Приключи учението, проведено тази нощ в централната част на София

Целта на извършеното тази нощ в централната част на София обучение бе да се ревизира готовността за реакция на органите за ръководство и силите за реагиране на национално и териториално равнище.

В подготвителните дейности участваха към 200 представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на защитата, Министерството на здравеопазването, Прокуратурата на Република България, ДАНС, НСО, Столичната община и БЧК.

Сценарият предвиждаше прогресивно усложняване на оперативната конюнктура и пораждане на няколко поредни спешни обстановки, вследствие на което ангажираните ведомства извършиха задания на няколко точки в София. Бяха проиграни разнообразни детайли от проектите по определяне, обезвреждане и задържане на въоръжена група, както и оказване на здравна помощ на потърпевши хора.

Тренировката ревизира в действително време равнището на съгласуваност и опциите на реагиращите структури за продан на информация и взимане на бързи и съответни решения. В рамките на учението бяха оповестени представителите в Националния действен щаб, които се събраха на заседание, ръководено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Последното сходно пълномащабно обучение е правено през 2016 година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР