Целта на по-строгите мерки, предложени от НОЩ, е да се

...
Целта на по-строгите мерки, предложени от НОЩ, е да се
Коментари Харесай

Лекари: Затварянето ще намали скоростта на заразата, но тя няма да изчезне


Целта на по-строгите ограничения, препоръчани от НОЩ, е да се понижи скоростта, с която се популяризира вируса. Той няма да изчезне и в някакъв интервал всеки ще се срещне с него, може би без да разбере. Но в този момент задачата е да се понижи натискът върху здравната система, с цел да има опция всеки нуждаещ се да получи лекарска помощ.

Това разясниха медици експерти. Пулмологът доктор Александър Симидчиев счита, че първото, което ще се усети като резултат от възможен локдаун, е че ще намалеят позвъняванията до Спешна помощ, след таво ще има по-малко приети в болница и надлежно по-малко нуждаещи се от интензивни грижи., разяснява той нежеланието на хората са съблюдават ограниченията.

сподели пулмологът пред Българска национална телевизия. По думите му първите резултати от затварянето ще се видят след към две седмици.

Д-р Симидчиев разяснява още, че колективен имунитет не се прави с всеобщо заразяване, а с всеобща имунизация. Той добави, че ще е от първите, които ще изискат да се имунизират против ковид. Пулмологът посъветва хората на домашно лекуване да мерят постоянно сатурацията си с дребни уреди – пулсоксиметър. Тет.

На малко по-различно мнение във връзка с ограниченията е доцент Андрей Чорбанов. Според него тъкмо тези ограничения – скриване на студенти и възпитаници – няма да лимитират вируса. Но ще забавят разпространяването.

Доц. Чорбанов счита, че " скриването " на здравото население като деца и студенти ги прави евентуални вирусоносители по-късно. Той акцентира, че няма по какъв начин да се скрием от вируса. " Ваксините са няколко вида. Но те би трябвало да бъдат ориентирани към рисковите групи, за евентуалните пациенти. Но ваксина още няма. Всеки който се имунизира в този момент, ще взе участие в изследване. Ваксините в случай че бъдат регистрирани, ще бъдат с големи взаимни отстъпки. Те не са минали всички нужни стадии ", сподели още той пред БиТиВи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР