Целта e стимулиране на иновациите в автомобилната индустрияАвтомобилният гигант BMW

...
Целта e стимулиране на иновациите в автомобилната индустрияАвтомобилният гигант BMW
Коментари Харесай

Microsoft и BMW създават отворена облачна платформа

Целта e стимулиране на нововъведенията в автомобилната промишленост

Автомобилният колос BMW влезе в облачно партньорство с Microsoft (източник: BMW Group)

Microsoft стартира партньорство с автомобилния колос BMW Group за основаване на отворена облачна платформа за производството. Очаква се Open Manufacturing Platform да подтиква нововъведенията в авто-индустрията и да форсира основаването на умни фабрики, заяви Ройтерс.

„ Microsoft сплотява старания с BMW Group за превръщане на успеваемостта на цифровото произвеждане в цялата промишленост “, споделя изпълнителният вицепрезидент на подразделението Microsoft Cloud + AI Group – Скот Гатри.
още по тематиката
По неговите думи, привързаността на Microsoft към отворените общности основава нови благоприятни условия за съдействие в границите на цялата верига за произвеждане и доставки.

Съвместната платформа на Microsoft и BMW ще стъпи на облачното решение Microsoft Azure IIoT, което немският производител на коли към този момент употребява. В момента към 3 хиляди машини, роботи и самостоятелни транспортни системи в предприятията на BMW са свързани към лична IIoT платформа чрез облака Azure.

BMW не е първият заоблачен сътрудник на Microsoft от автомобилната промишленост. По-рано софтуерният колос стартира съдействие с Volkswagen – двете компании развиват платформата Volkswagen Automotive на база Azure и система за интернет на нещата Azure IoT Edge.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР