Целта беше да изслушаме колегите от Европейския съвет за това

...
Целта беше да изслушаме колегите от Европейския съвет за това
Коментари Харесай

Борисов посочи най-лошия сценарий заради коронавируса

Целта беше да изслушаме сътрудниците от Европейския съвет за това какви ограничения да вземем за справяне с коронавиуса. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Съвета по сигурността.

" Научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува ковид. Цяла Европа се учим, пък и света. Президентът Тръмп даде добър образец, като сподели ужасно здраве. Ако не се подадем на суматоха, няма да имаме проблеми. Здравето е най-важно, молим се на Господ да ни пази здрави.

С този оптимизъм хората претърпяват и в този момент. Ако започнеш да мислиш, че в случай че излезеш с колата, ще умреш, не е добре.

В най-лошия сюжет прогнозите са да починат 3 милиона души ", уточни министър-председателят.

Той посочи, че ще стане доста неприятно обаче, в случай че счупим стопанската система в България, написа Блиц.

" Коронавирусът е като доста други, от испанския грип са починали 40 милиона. Тук прогнозите са 3 милиона в най-лошия сюжети. Ако се вземе какъв брой са умряли от рак през годината в Европа цифрата може да е по-голяма, а най-опасното е да си счупим стопанската система, което ще е непоправимо.

Отново ще стартираме да приказваме за безработица и ниски приходи и няма да има оптимизъм. Затова цяла нощ института на защитата работи. Нито една страна членка нужен ресурс от дрехи, маски, респиратори, ръкавици, никой не можеше да допусна, че такова нещо ще се случи. За наслада в България имаме такава промишленост. Резултатите са минали отлично и се стартира работа ", съобщи още министър-председателят.

Премиерът даде обещание, че ще има защитни средства родно произвеждане.

Цяла нощ Института на военните на защитата работи. Нито една страна членка няма ресурс нужен от маски, медицински дрехи, аспиратори, респиратори и какво ли не още. Калцуни ръкавици. Никой не можеше да планува, че сходно нещо щеше да се случи.

По 4 километра плат дневно създават. Изпитанията минаха прелестно. Сертифицират се. Нека медиите да бъдат поканени да видят по какъв начин те действат. Нека хората на първа линия се уверят, че това, което ще произведем в България, ще е първо качество. Според Мутафчийски това е доста по-добро от внасянето. Те ще могат да се перат 50 пъти, сподели още министър председателят

Борисов добави, че през нощта са хванати нов опит да се изнесат маски през границата, този път броя им е била 20 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР