Целият свят остана покрусен от нованата за смъртта на Кралица

...
Целият свят остана покрусен от нованата за смъртта на Кралица
Коментари Харесай

Любовната история на Кралица Елизабет II и Принц Филип

Целият свят остана сломен от нованата за гибелта на Кралица Елизабет II. Тя напусна този свят на преклонната възраст от 96 години, само че като че ли никой не очакваше, че това ще се случи толкоз скоро. Но въпреки към този момент тя да не е измежду нас, животът ѝ е бил задоволително забавен и необикновен, с цел да бъде пропуснат. Вчера споделихме с вас 1, а през днешния ден ще си поговорим за нейната любовна история с Принц Филип, която е не по-малко забавна и сантиментална.

Кралица Елизабет II, която стана най-дълго управлявалият английски монарх, мина още един значим миг през 2017 година, когато тя и принц Филип станаха най-дълго женената двойка в кралското семейство на страната. Къде и по кое време са се срещнали за първи път обаче остава неразбираемо. Разказва се, че той бил поканен да вечеря на кралската яхта, когато Елизабет била на 13 или 14 години. По това време към него е била отправена и покана да остане в замъка Уиндзор, до момента в който бил в отпуск от флота. Смята се, че тогава той е посетил кралското семейство в Балморал.

След този уикенд Елизабет споделила на татко си, крал Джордж VI, че морският офицер е единственият мъж, който може да обича. Отначало татко ѝ я предупреждавал да бъде търпелива.

Докато била на кралско турне в Южна Африка, Елизабет, пишела на Филип три пъти седмично. По времето, когато тя се завръща в Англия, принц Филип на Гърция и Дания се е отказал от задграничните си трофеи и станал лейтенант Филип Маунтбатън, английски гражданин.

Годежът е разгласен на 10 юли 1947 година Същата година, в навечерието на сватбата, лейтенант Маунтбатън станал херцог на Единбург, граф на Мерионет и барон Гринуич и получил купата Негово кралско височество.

21-годишната престолонаследница се омъжила за принца, който тогава бил на 26 години, на 20 ноември 1947 година на гала, изпълнена с конски файтони и тълпи, облицоващи пътя сред Бъкингамския замък и Уестминстърското абатство.

Раждането на първото им дете, принц Чарлз, на 14 ноември 1948 година в Бъкингамския замък, е последвано от това на принцеса Ан през 1950 г.; на принц Андрю, през 1960 година, откакто Елизабет става кралица; и на принц Едуард през 1964 година

След брака принц Филип поел командването на фрегатата Magpie в Малта. Но крал Джордж VI страдал от рак на белите дробове и когато положението му се влошило, било оповестено, че Филип няма да приема повече военноморски назначения.

През 1952 година младата двойка посетила Кения, първата им спирка на задгранично турне, когато на 6 февруари идва известие, че кралят е умрял. Филип съобщил новината на жена си. Същата година новата тогава кралица наредила Филип да бъде " първият благородник в страната ", давайки му " място на предимство и преимущество до Нейно Величество ".

С кралска заповед кралицата дала на Филип купата принц на Обединеното кралство. И въпреки всичко Филип заемал изключително място на международната сцена като брачен партньор на кралица, чиито пълномощия били значително церемониални. Това му разрешавало да я съпровожда при кралски визити и от време на време да я замества.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР