Целият свят бързо се движи към нов енергиен преход. През

...
Целият свят бързо се движи към нов енергиен преход. През
Коментари Харесай

Руските власти се обезпокоиха от бъдещето с ниско търсене на въглеводороди

Целият свят бързо се движи към нов енергиен преход. През идващите към двадесет години се чака търсенето на петрол и газ внезапно да падне, като тези ще бъдат сменени с различни източници на възобновима сила, които не изхвърлят в атмосферата на Земята парникови газове. Разбира се, Русия вижда всичко това и стартира подготовката за акомодация към този световен енергиен преход.

„Пред нас стои задачата да определим и преценим рисковете и опциите на световния енергиен преход за съветската стопанска система, да предложим нужните сюжети с всички детайлности и да изберем оптималния. Важно е да осигурим събирането на достоверни данни, да създадем нужната съгласуваност на ведомствата, да съберем и организираме нужните експерти“ – се споделя в документите на образуваната работна група, заяви РБК.

Към сегашен ден над половината от съветския износ са горива и енергийни артикули, добивът на които се прави на територията на Русия. Именно този износ обезпечава немалка част от приходите на страната. А търсенето на петрол и газ последователно ще понижава. Към 2030 година се чака Русия в оптималната степен да почувства това, тъй като точно тогава в редица европейски страни ще се задействат проектите за съществено увеличение на мощностите на различните източници на сила.

Освен това Европа има намерение да одобри закон, предусещащ заплащането на доста по-големи мита за вноса на територията на Европейския съюз на каквито и да било артикули с огромна въглеродна диря. При влизането на този закон в действие, с огромни мита ще бъдат облагани стоките на съветската металургия и химия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР