Цели квартали в сирийския анклав Източна Гута, източно от столицата

...
Цели квартали в сирийския анклав Източна Гута, източно от столицата
Коментари Харесай

Опустошението в Източна Гута, видяно от Космоса

Цели квартали в сирийския анклав Източна Гута, източно от столицата Дамаск, са изравнени със земята. Хиляди фамилии са прогонени поради опита на държавното управление да си върне контрола над последната цитадела бунтовниците.



Степента на разрушенията е показана в алено, оранжево и жълто. В алено са унищожените места.

Дневната " филантропична пауза ", разпоредена от съдружника на държавното управление - Русия, не съумя да спре кръвопролитията в анклава, където лечебни заведения, учебни заведения и магазини са подложени на въздушни удари. И до момента в който двете воюващи страни се упрекват взаимно в престрелки и набези и по време на филантропичната пауза, популацията (около 400 хиляди души) продължава да живее в " пъкъл на земята ", по думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.



Снимките демонстрират разрушенията в предградието на Дамаск Джобар от август 2013 година до февруари 2018 година

В една област 93% от постройките са отчасти или изцяло разрушени, съгласно разбор на последните сателитни фотоси на Организация на обединените нации.

Анклавът е обсаден от 2013 година, само че обстановката се утежни доста от последния ноември насам вследствие на боевете сред държавното управление и бунтовниците. Последните бомбардировки бяха измежду най-жестоките за цялата сирийска война, която навлиза в осмата си година. По данни на Организация на обединените нации повече от 580 души са били убити от 18 февруари до момента.

Лекари, които работят в региона, разказват обстановката като " пагубна ": хората са оставени без вода, без медикаменти и без заслон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР