Цацаров: Свързано с "Джи Пи Груп" лице се разследва за

...
Цацаров: Свързано с "Джи Пи Груп" лице се разследва за
Коментари Харесай

Цацаров: Свързано с "Джи Пи Груп" лице се разследва за пране на пари

Цацаров: Свързано с "Джи Пи Груп" лице се проверява за пране на пари
Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата проверява физическо лице, обвързвано със строителната компания "Джи Пи Груп", и за пране на пари. Наложен е запор върху паричен превод на 14 млн. евро от България към непозната банка.

Това сподели пред Нова телевизия основният прокурор Сотир Цацаров. "Едновременно с това на ДАНС са предоставени други дейности, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски планове, както и това, че в действителност парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми", сподели още Цацаров.

От компанията оповестиха, че нямат запорирани никакви средства. "Запор има на свързани с нас компании".

От компанията увериха, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите. Заради следствието два огромни плана са върнати в начална точка. Първият - тунелът "Железница" на автомагистрала "Струма". Фирмата разгласи още в петък, че се отдръпва непринудено от него, а министър председателят изиска тя да бъде извадена от плановете с държавни и европейски пари.

Вчера "Джи Пи Груп" заяви, че се отдръпва и от огромна поръчка в София - тази за реконструкцията на релсите по маршрута на трамвай номер 5. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР