Царски орел бе пуснат на свобода в защитената зона около

...
Царски орел бе пуснат на свобода в защитената зона около
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода защитена от изчезване птица

Царски орел бе пуснат на независимост в предпазената зона към сливенското село Камен. Орелът е отгледан в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Птицата е една от най-големите в страната и е под отбраната на Закона за биоразнообразието, осведоми БНР. В България има 35 двойки от тези орли в дивата природа.

Орелът е отгледан в избавителния център, откакто е открит паднал от гнездото. Миграцията и животът на птицата ще бъдат следени от прикачения предавател, сподели Христина Христова от Зелени балкани.  

" Районът е извънредно подходящза царски орли. Има скупчване на такива птици, поради това, че има задоволително храна, тъй че сме обнадеждени, само че ще продължаваме да го следим чрез предавателя ", сподели Христова.  

Шансовете за оцеляване на орела са високи, разяснява Ивайло Клисуров, шеф на избавителния център.  

" Специално за рехабилитираните птици от Спасителния център е значимо едни 45 дни те да оцеляват и да се хранят, което значи, че нашата работа най-малко ние сме я свършили. От там нататък факторите, които ги заплашват там не можем на 100 % нищо да създадем ", уточни Клисуров.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР