Царево. 6 пъти се е увеличил мигрантския поток от миналата

...
Царево. 6 пъти се е увеличил мигрантския поток от миналата
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР Петър Тодоров: 6 пъти се е увеличил мигрантския поток от миналата година по южната ни граница

Царево. 6 пъти се е нараснал мигрантския поток от предходната година по южната ни граница. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров пред публицисти в село Резово, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас .

" Ситуацията по южната ни граница е напрегната, само че е под надзор. Привлекли сме спомагателни сили - чиновници на " Гранична полиция " от другите граници, сили на " Жандармерия " и сили от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Към момента, макар по-големия напън спрямо 2020-а година, се оправяме. На този стадий не се постанова включването на армията ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му спрямо предходната година опитите за навлизане на нашата територия са с 6 пъти повече. " Това важи и за броя лица, които са влезнали на територията на страната ", добави гл. ком. Тодоров.

Той уточни, че през идната година следва " Гранична полиция " да придобие нов транспортен съд, с който да се усили патрулирането по морската ни граница.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР