Цар Симеон представи автобиографичната си книга Симеон II. Една необикновена

...
Цар Симеон представи автобиографичната си книга Симеон II. Една необикновена
Коментари Харесай

Симеон II пи чай с Чарлз III в Бъкингам след представянето на автобиографията си в Англия

Цар Симеон показа автобиографичната си книга „ Симеон II. Една невероятна орис “ на британски език по време на влиятелния Фестивал на литературата в Кливдън.

 

На 15-ти и 16-ти октомври 2022 година Царят, Царицата и Княз Кирил посетиха Англия. Царят показа автобиографичната си книга „ Симеон II. Една невероятна орис “ на британски език по време на влиятелния Фестивал на литературата в Кливдън. Това съобщава формалният уебсайт на Симеон Сакскобургготски https://www.bg.

 

Фестивалът събира всяка година за един уикенд забавни писатели и интелектуалци от целия свят. Тази година участниците бяха над 50 създатели.

 

Царят беше поканен да приказва за своята биографична книга, която към този момент е оповестена на български, френски, британски, испански, турски, италиански, португалски и гръцки език. Във версията на британски език, която излезе последна, Царят е прибавил и нова глава, разказваща за събития, случили се след първото издание през 2014 година

 

Представянето се организира под формата на събеседване на Царя с известния английски публицист Робърт Хардман, създател и режисьор на документални филми, най-известен с работата си върху английското кралско семейство. Хардман е кралски сътрудник за Daily Telegraph, а от 2001 година написа за Daily Mail.

 

Фестивалът се организира в постройка, която е третата по значение в английската политическа история след кралската резиденция и постройката на Народното събрание. Намира се на към 8 км от замъка Уиндзор и на 50 км от Уестминстър и служи като трета опорна точка на властта. През годините тук за отсядали известни персони като Чарли Чаплин, Артър Балфур, Лорънс Арабски, пионерът в авиацията Ейми Джонсън, Махатма Ганди, Уинстън Чърчил и Ф. Д. Рузвелт.

 

След приключването на фестивала, Техни Величества отпътуваха за Лондон. На 18-ти октомври 2022 година Цар Симеон посети двореца „ Бъкингам “, където се срещна с Крал Чарлз III по негова покана и пиха чай.

 

Това беше първата среща сред двамата след погребението на починалата Кралица Елизабет II. Припомняме, че на самото заравяне на 19 септември т.г. Симеон II още веднъж бе измежду малцината поканени от краля на чай в двореца.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР