Цанко Цанков стана световен шампион по ледено плуване на първенството

...
Цанко Цанков стана световен шампион по ледено плуване на първенството
Коментари Харесай

Цанко Цанков след триумфа в Естония: Направих 18 дължини в ледените води

Цанко Цанков стана международен първенец по ледено плуване на шампионата в Талин, Естония. Българинът победи със златния орден по безапелационен метод в ледените води на Балтийско море, финиширайки за 2:08.83 минути в дисциплината 200 метра свободен жанр. 

„ Постигнах задачата, която си бях сложил – 2 международни трофеи по ледено плуване, по тази причина през днешния ден ще откажем останалите две дисциплини от това шампионата и ще се разходим до Хелзинки. Мисля, че си свършихме работата съвършено и го заслужавам. Условията бяха извънредно рискови. Температурата на водата пада малко под 0 градуса заран. Плуването при тези условия кара организма да работи в напълно друг режим на работа. Трябваше да направя 18 дължини в ледените води. Имах добра подготовка ”, описа плувецът за „ Здравей, България ”.

Той разясни, че за сходни надпревари се финансира самичък. „ Разчитаме на спонсори. Надявам се след тези триумфи да ни бъде по-лесно. Разходите ми за международно състезание са към 10 000 лева Основата ми цел е да изплувам седемте най-трудни маратона в света. Ако завърша всички, ще бъда признат в интернационалната зала на плувната популярност в Съединени американски щати ”, разясни Цанков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР