Цалапица се готви за национален протест в София. Хората организират

...
Цалапица се готви за национален протест в София. Хората организират
Коментари Харесай

Убийството на Димитър: Жители на Цалапица ще бъдат пред Съдебната палата в София

Цалапица се готви за народен митинг в София. Хората провеждат демонстрация пред Съдебната палата. В селото остава засиленото полицейско наличие. Не стихва и напрежението в селото след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Хората упорстват да бъде заловензаподозреният за убийството, който се укрива в Германия.

" С митинга в София излизаме да изразим ясна гражданска позиция, че сходни действия и всеки акт на принуждение и експанзия няма да бъде толериран повече от обществото ни. Нашите претенции са прокуратурата да смени обвиняването на близнаците Динкови, тъй като за нас, като жители, те са наедно отговорни с посочения за палач.  Би ни успокоил един обективен развой, да е ясно, че всеки би трябвало да понесе своята отговорност - всеки, който е укривал истината по време на следствията ", съобщи протестираща от селото. 

" Вече поставихме камери за видеонабледение. В селото има 15 камери на входно-изходните артерии, на някои сгради, както и в парка на публичните места. Една от тези камери е засекла  автомобила, с който се допуска, че е превозено тялото на Димитър. Друга камера, която се намира в парка, също е снимала транспортното средство. Смятам, че като предварителна защита сме постъпили вярно. Сменихме неотдавна и осветлението, още веднъж като предварителна защита против закононарушения и ПТП-та ", съобщи за Нова Павел Михайлов, кмет на община Родопи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР