Трябва реформация на социално поносимата цена. За целта-законодателни промени. Декарбонизацията

...
Трябва реформация на социално поносимата цена. За целта-законодателни промени. Декарбонизацията
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Трябва реформация на социално поносимата цена

" Трябва реформация на обществено търпимата цена. За целта-законодателни промени. Декарбонизацията да се прави в синхрон с индустриалните предприятия. Електрификацията на отоплението е неминуем развой ". Това съобщи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на полемика с Министерството на енергетиката.

" Трябва сериозна реформация на обществени търпимата цена, тъй като тази цена е антисоциална-облагодетелства богатите. За задачата трябват законодателни промени ", счита министърът.

Той бе безапелационен, че би трябвало да електрифицираме превоза, само че и отоплението. " Електрификацията на превоза към този момент се случва, само че би трябвало и и на отоплението, тъй като електрификацията на отоплението е неминуем развой ", акцентира министърът.

Относно проекта за декарбонизация Юлиян Попов акцентира, че Министерство на околната среда и водите работи с най огромните индустриални предприятия по отношение на реализацията ѝ.

" Тук е значимо да подчертаем, че декарбонизацията би трябвало да се реализира в синхрон с промишлеността ", разяснява екологичният ни министър.

Ива Петрова, заместник-министърът на енергетиката, също засегна тематиката за декарбонизация, като съобщи, че в пътните карти за нейната реализация се залага визията, че до 2025г. България ще продължава да разчита на съществуващите мощности. " Постепенно въглищните производства стартират да се заместват от възобновимите източници. В кратковременен проект се плануват предпазване на акумулатори, в дългосрочен-мощности като ПАВЕЦ ", счита заместник-министърът.

Тя добави, че би трябвало да има сигурни доставки на налични цени за всички консуматори. " В този подтекст мисля, че се оправяме ", счита Петрова.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР