Трябва ли да бъде премахнат паметникът на Съветската армия? Това

...
Трябва ли да бъде премахнат паметникът на Съветската армия? Това
Коментари Харесай

Трябва ли да бъде премахнат Паметникът на Съветската армия?

Трябва ли да бъде отстранен паметникът на Съветската войска? Това попитахме забързаните софиянци в анкета за " Фокус ". 

Припомняме, че преди няколко дни плочата, на която написа " На руската войска освободителка от признателния български народ “, бе разрушена. Това още веднъж разбуни духовете и отвори тематиката дали руските паметници имат място у нас, а настроенията още веднъж бяха разнопосочни. 

" Това е монумент на окупационна войска и е благосъстоятелност на България, а не на съветската или руската страна, както са останалите монументи в Западна Европа. Той е заплатен с български пари, на българска територия и не е под отбраната на техните конвенции ", сподели изрично един от запитаните и добави, че е изцяло непотребен. 

Напълно противоположно мнение изрази различен от спрените за коментар, който счита, че е никакъв случай не би трябвало да се пипа. По думите му той е част от нашата история и не би трябвало да я разрушаваме и дефинира желанията за подобен акт като " безчинства. "  

" Нито са освободители, нито сме видели нещо хубаво от тях. За тези, които познават и са чели същинската история, гледали са документални филми, са наясно ", съобщи една от интервюираните дами. 

" Обществото е доста разграничено и постоянно може да чуете разнообразни отзиви ", показа друга от запитаните. 

Повече - във видеото. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР