Трябва да сме по-смирени и по-толерантни. Човешките отношения се изчерпват

...
Трябва да сме по-смирени и по-толерантни. Човешките отношения се изчерпват
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Ако политическата омраза е болест, то тогава сме обречени

Трябва да сме по-смирени и по-толерантни. Човешките връзки се изчерпват с една максима и тя е " Обичай близък като себе си “, което в нашите времена на неприязън това е извънредно настоящо. Това сподели кардиологът проф. Иво Петров в студиото на NOVA NEWS.

Той разяснява и несъгласията в Столичния общински съвет. По негови думи " здравият публичен разсъдък повелява да има съгласие “.

" В огромна част от обществото към този момент избледнява вярата да има развиване. За страдание, дребна част от управлявалите ни през годините желаят същото, което желаят и хората “, уточни лекарят.

" Ако политическата ненавист е болест, то тогава сме обречени, в случай че е игра това е прекомерно безконтролно “, счита професорът. Той сподели, че политиците не би трябвало да играят игри, а да търсят верните решения на проблемите.

Д-р Петров описа за задачата на обществени места да има повече дефибрилатори. Той уточни, че към този момент има повече от 20 устройства в разнообразни точки в София, има и направен и законопроект, който е в ръцете на депутатите. Проф. Петров сподели, че кметът на столицата Васил Терзиев е благосклонен към тематиката за дефибрилаторите.

Той разяснява и обстоятелството, че част от завършващите медици емигрират.

Лекарят уточни и кои са аргументите за високата заболеваемост и смъртност от инфаркт, както и аргументите за пораждане на сърдечно-съдовите здравословни проблеми. Проф. Петров сподели, че системата на опазване на здравето не се базира на профилактика, което е неточност.  " Трябва да се вкарат наложителни стратегии за пациентите, не пожелателни “, уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР