Трябва да се стабилизира политическата ситуация и да влезем отново

...
Трябва да се стабилизира политическата ситуация и да влезем отново
Коментари Харесай

Денков призова за преговори: И мен са ме обиждали, не сме в детската градина

„ Трябва да се стабилизира политическата обстановка и да влезем още веднъж в развой на договаряния, който да ни изкара до положителен резултат ”. Това съобщи Николай Денков пред българските публицисти в Брюксел. Той разяснява, че няма проблем с това кой съставлява България на Европейския съвет.
Прочетете още
„ Относно обидите, дано припомня, че аз бях персонално обиждан неведнъж от разнообразни политици – Пеевски, Добрев, Борисов. Не съм желал опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички. Не сме в детската градина, не сме в режим „ ти уважаваш ли ме? ”. Трябва да намерим решения. Имаше договаряния, екипът от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада, когато показа пред президента лист, който ние не сме одобрявали и съглашение, което не сме подписали ”, сподели Денков.  

И още веднъж акцентира, че двете страни би трябвало да се върнат на масата за договаряния, да ги довършат и да има България държавно управление.

Той сподели, че ГЕРБ-СДС са прекъснали договарянията и точно те би трябвало да се обадят и да предложат по какъв начин да продължат.

„ Готови сме и търсим допустими разновидности при актуалната обстановка. Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което съм имал към Мария Габриел, беше счупено с този акт. Не мога да допускам, по какъв начин това се случи ”, сподели той.

„ Трябва да намерим метод, това нежно доверие, което бяхме построили, още веднъж да се стъпи на него и да продължим нататък. Няма никаква смяна във връзка с Асен Василев, това е най-хубавият финансов министър, желая да работя с него ”, продължи Денков. Той е безапелационен, че в договарянията сред двете обединения не е обсъждан в никакъв случай министър Тагарев, а единствено министърът на енергетиката.  

„ Много от нещата, които споделиха през вчерашния ден от другата страна, не са правилни ”, сподели той. 

Относно това с кой мандат би трябвало да бъде формирано възможното държавно управление, Денков сподели, че би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия за договаряния.

„ Дали ще бъде първи или втори, той ще бъде народен мандат ”, сподели Денков.

„ Един министър председател би трябвало да си извършва дилемите, без да се поддава на напън. Не мога да си дам друго пояснение за това, което се случи, като се изключи че Мария Габриел е била подложена на тежък напън и тя се е поддала ”, продължи той.

Денков не разяснява дали ПП-ДБ ще слагат изискване какъв да е министър председател. И още веднъж акцентира, че двете обединения би трябвало да договарят. „ Чакаме покана от мандатоносителите ”, сподели той.

Денков съобщи, че сутринта преди връщането на мандата от ПП-ДБ са попитали Мария Габриел дали е допустимо да изчете имена на министри, които не са съгласувани, тя им е споделила не.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР