Трябва да се спре и търговията с пациенти. По отношение

...
Трябва да се спре и търговията с пациенти. По отношение
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Важно е да не се отчитат хора, които въобще не са минавали през болниците



Трябва да се спре и търговията с пациенти. По отношение на източването на лечебните заведения е значимо да няма мъртви души – да не се регистрират хора, които изобщо не са минавали през лечебните заведения. Това сподели изпълнителният шеф на болница „ Св. Екатерина” проф. Генчо Начев пред БТВ.

Според него би трябвало да има преструктуриране, в което влиза и редуциране на лечебни заведения. Трябва да се вкара национална здравна карта със наложителен темперамент и въз основа на нея да се каже къде от какви болнични заведения има потребност, сподели шефът на болница „ Св. Екатерина”.

„ По думите му би трябвало да се направи оценка къде какво е належащо и това, което е нужно, да се резервира. Всичко останало би трябвало или да се закрие, или да се преструктурира на незабавни центрове с транспортни звена, или да се остави да работи на кешовия пазар, само че не да употребява публичните средства “, уточни проф. Начев.

Мораториумът за нови медикаменти няма да ограничи лекарите, тъй като той не не разрешава изписването на каквито и да било медикаменти, безапелационен беше той. „ Това основава краткотрайна финансова дисциплинираност. Тези медикаменти могат да се купуват от жителите, само че няма да се заплащат на 100% от Касата”, добави проф. Начев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР