Трябва да се намери баланс между естественото желание на хората

...
Трябва да се намери баланс между естественото желание на хората
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: Като медици сме длъжни да извадим цялата истина пред българите

Трябва да се откри баланс сред естественото предпочитание на хората да живеят обикновено живота си и да бъдат предпазени. Това сподели в предаването „ Неделя 150 “ по БНР ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

„ Ние като медици сме длъжни да извадим цялата истина пред българските жители, да активираме техните рационални разсъждения по този въпрос, в това число и рационални страхове. Рационалният боязън може да ни защищити напълно умишлено да не се излагаме на обстановки, които биха ни заплашили. Не приказвам за ирационалния боязън, където е суматохата и ирационалните дейности, които биха довели до безпорядък. Виждате, че в цяла Европа се срещат остри конфликти с решенията, които държавните управления взимат “, добави той.

Генерал Мутафчийски уточни, че през днешния ден се навършва една година от регистрацията на първия пациент в Германия, така наречен нулев пациент.

„ Тази седмица имаше положителни вести, че заболеваемостта трайно спада под 100 на 100 000 на 14-дневна база. В някои дни отиваше на 90-95. Тази наклонност и все още се резервира, в това число и за през днешния ден. На този декор хората в действителност губят самообладание да стартират естествения си живот, сякаш всичко е свършило, а нямаме такива данни в света “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР