Трябва да променим цялостно мисленето и културата на българския футбол.

...
Трябва да променим цялостно мисленето и културата на българския футбол.
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Трябва да променим цялостно мисленето и културата на българския футбол

Трябва да променим изцяло мисленето и културата на българския футбол. Това съобщи членът на екипа на претендента за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов – Стилиян Петров, в предаването „ Тази заран “ по bTV. Стенли се включи онлайн от Бирмингам и разяснява плануваната дата за ексклузивен избирателен конгрес на БФС – 15 март следващата година, от 10:30 часа в столичния хотел „ Маринела “.


Петров е безапелационен, че Борислав Михайлов, който хвърли неотдавна оставка, няма желание да си тръгне от родния футбол. „ Борислав Михайлов няма желание да си тръгне от Българския футболен съюз. Когато започнахме битката преди три години, имахме много предизвестия по какъв начин се действа в българския футбол и изключително на Конгреси. След вчерашния Изпълком, видяхме, че хората, които ръководят от 18 години, не са си трансформирали визията и метода на мислене. Мога да засегна три точки – през вчерашния ден беше гласувано да не се впише Михаил Касабов като президент. Това значи, че Михайлов продължава и желае да бъде президент “, стартира той и продължи:

„ Второто е затварянето на столичен хотел, с цел да може да се управлява. Проблем е, тъй като залата е доста по-малка – вие медиите няма да присъствате. Не желаете ли да отразявате какво става на един Конгрес, да покажете какъв е процесът, по какъв начин се управляват тези делегати, когато са в една дребна зала? Разбира се, че е проблем провеждането на Конгрес в хотел – тогава станаха доста кавги, Любо Пенев сподели доста неща след този Конгрес. Отново ще се опитат да манипулират този Конгрес. Най-интересното е вчерашното изявление на един от членовете на Изпълкома, който ще се кандидатира единствено и само, с цел да остави Михайлов на поста. Това не е смешка, несъмнено – една система, която е построена от доста години да действа по този метод “.

„ С интерес проследявам изявленията на много хора от българския футбол и най-много от обкръжението на Борислав Михайлов – всеки излиза и сплотява сили тази система да продължи да оперира, което ще е пагубно. Обръщам се към клубовете – ориста на българския футбол е в техните ръце. Ако те желаят да продължат по този начин, ние ще изоставаме от ден на ден, даже от нашите съседи. Да не приказваме в световния пейзаж на международния футбол. Да се надяваме, че няма да продължи (б.ред – Борислав Михайлов да членува в УЕФА). Всеки приказва за промяната на Борислав Михайлов. Ние като цяло би трябвало да променим мисленето и културата на българския футбол. Страхът от това какво ще откри идващият президент на Българския футбол е ужасно, да не се стигне до затвор, както стана в Румъния – към този момент виждаме какво реализират четири години по-късно “.

Стенли разкри още, че от екипа на Бербатов ще обезпечат нова актуализирана стратегия за развиването на българския футбол. „ Ние представяме нашата идея към този момент две години и половина, показахме програмата пред клубове, кметове. Обиколихме страната два пъти и доста скоро ще го създадем още веднъж – ще получите обновената стратегия, която да обсъдите. Някой от вас видял ли е спор сред претенденти за президент? От това, че екипът на Димитър Бербатов не работи в последните две години и половина, аматьорските клубове са изгубили общо 7 млн. лева Тези пари са отишли в персонални ползи – това е огромният проблем на българския футбол, хората работят за персонални и нечии ползи, а не за българския футбол “, приключи някогашният капитан на националния тим. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР