"Трябва да оставим настрана политическите си различия по въпросите, засягащи

...
"Трябва да оставим настрана политическите си различия по въпросите, засягащи
Коментари Харесай

Ердоган: Оцеляването на Турция е над всякакви политически сметки

"Трябва да оставим настрани политическите си разлики по въпросите, засягащи оцеляването на страната, и 82 милиона да действаме в обединен съюз за Турция " - това изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в което той насочва послания за обединяване и помиряване, е централна тематика в множеството турски вестници през днешния ден.

"Оцеляването на Турция е над всевъзможни сметки ", написа в заглавие в. "Йени шафак ", като цитира думите на президента. Ердоган съобщи, че в идния интервал от 4 и половина години задачата на ръководещите ще бъде повишение на благоденствието на жителите, опазване на салдото на сигурност и независимост и реализиране на задачите, заложени за 2023 година, когато републиката ще навърши 100 години от основаването си, предава Българска телеграфна агенция.

"Оцеляването на Турция, единството и сплотеността на нашите жители е над всевъзможни политически сметки ", съобщи още президентът.

"Време е да се прегърнем ", написа на собствен ред "Йени бирлик " във връзка думите на турския водач.

"Необходимо е да оставим зад тила си изборните препирни и да се съсредоточим върху същинския дневен ред, отпред с стопанската система и сигурността. Това е интервал да охладим нагорещеното желязо, да се ръкуваме, да се прегърнем, да се фокусираме още веднъж върху единството и сплотеността ", сподели още Ердоган.

Призивът на президента за "Съюз за Турция " е на челно място през днешния ден и в турския в. "Йени акит ", който цитира думите на Ердоган, че няма да разреши разногласията по време на изборите и след тях да застанат пред националните ползи и сензитивност. Той акцентира, че всички имат отговорности във връзка с битката с тероризма и възвръщането на наклонността на стопански напредък.

"В името на една Турция, която вдъхва доверие на своите жители и братя, ние всички дружно би трябвало да поемем отговорност и да се залавяме за работа ", сподели още той.

В. "Йени Ася " обръща внимание, че в изявленията на всички водачи след връчването на мандата за кмет на Истанбул на претендента на опозицията Екрем Имамоглу има "общо обръщение ", а точно, че е настъпил моментът за нормализиране на обстановката в страната. Наред с думите на Ердоган, че е време "за изстудяване на нагорещеното желязо ", изданието цитира и изявления на опозиционния водач Кемал Кълъчдароглу и на някогашния президент Абдуллах Гюл.

Председателят на кемалистката Народнорепубликанска партия акцентира, че е нужно час по-скоро Турция да се избави от изборната атмосфера, а ръководещите да се заемат с разрешаването на неотложни въпроси в стопанската система и външната политика. Гюл пък поздрави Имамоглу за поемането на кметския пост в Истанбул и съобщи: "Вече е време за нормализиране ", написа вестникът.

"Анаюрт " слага фокуса върху изявлението на Кълъчдароглу, че "истинският дневен ред на Турция е стопанската система ".

"Преживяваме сериозна рецесия в стопанската система ", сподели той, обръщайки внимание на високата безработица и инфлация в страната. "Турция би трябвало да се заеме с същинския си дневен ред - стопанската система ", акцентира опозиционният водач. От името на своята партия той изрази подготвеност да оказват помощ по всякакъв начин за превъзмогването на икономическите усложнения и за облекчение на живота на жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР