Трябва да наложим несъгласие, в случай че се вземе решение

...
Трябва да наложим несъгласие, в случай че се вземе решение
Коментари Харесай

Нинова: Русия е приятелска държава

Трябва да наложим противоречие, ако се вземе решение за европейско ембарго за нефта от Русия, защото ембаргото би затруднило стопанската система, би довело до затруднения в работата на много компании, до нарастване на безработицата, до повишение горивата за потребителите.

Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова в изказване за Би Ти Ви: " Икономическите санкции, които се постановат, целят да затруднят руската стопанска система и по този способ да попречват продължаването на войната. Но какъв е смисълът да искаш да убиеш непозната стопанска система, самоубивайки своята. Последният доклад на Организация на обединените народи, който излезе през вчерашния ден, откри, че над 107 страни в света към този миг са засегнати от икономическите санкции ".

" Едно от най-тежките неща, които виждах през последните дни, е българи се бият с българи заради войната в Украйна. Още една разграничителна линия в българското общество, а това, което би трябвало да ни сплоти, е нашият интерес, защото и едните, и другите страдат от високите цени на хляба, тока, от това че ако газовата криза се разрасне, 26 000 български компании са застрашени да бъдат затворени ".

" По-голямата част от обществото у нас смята Русия за другарска страна - затова беше и този висок % да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки - там чухме крайни мнения, дори на хора в обединяването. Спрямо България е другарска страна ", смята Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР