Трябва да имаме максимално близко сътрудничество във всички сфери със

...
Трябва да имаме максимално близко сътрудничество във всички сфери със
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Трябва да имаме максимално близко сътрудничество със страните от Западните Балкани

Трябва да имаме оптимално близко съдействие във всички сфери със страните от Западните Балкани. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила по време на конференция след неофициалната среща на министрите на външните работи от Европейски Съюз ( "Гимних ") в София.

В неофициална конюнктура разрешава да бъдем по-честни и да начертаваме по-далечен проект и вероятности. Трябва да имаме оптимално близко съдействие във всички сфери със страните от Западните Балкани. Днес имахме опция да обсъждаме сферите на деяние със страните от Западни Балкани и Турция и да се съгласим, че бихме желали да забележим по-силен ангажимент в нашите задачи, уточни Захариева.

Вчера обсъждахме тактиката за страните от Западните Балкани със страните от 28-те. Тя е доста всеобхватна и дълготрайна, почтена тактика. В същото време е и доста съответна, тъй като начертава 6 сфери на деяние с подробни начинания, които ще приближат страните от Западните Балкани към Европейски Съюз. Считаме, че тази дата е небосвод и дава огромни благоприятни условия, който е подготвен по-рано с изискванията да бъде признат, само че никога не значи, че настъпвайки тази дата, ще създадем взаимни отстъпки с изискванията, които са значими за всички. Страните от Западните Балкани не са заден двор на Европа. Не е в полза на страните от Европейски Съюз да имаме сиви или черни дупки, изолирани от процеса на европейската интеграция, съобщи външният министър.

Един от целите във връзка с сигурността по време на председателството е така наречен "забравени спорове ". Забравени, тъй като не престават толкоз дълго, че от време на време в общественото пространство вниманието е толкоз високо, че привикваме, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР