Трябва да има законова промяна или поне да започне разговор

...
Трябва да има законова промяна или поне да започне разговор
Коментари Харесай

Според СЕМ има нужда от законови промени заради скандала със Сидеров

Трябва да има законова смяна или най-малко да стартира диалог за това какви би трябвало да са границите и какво е мястото на публичните медии. Това съобщи ръководителят на Съвета за електронни медии София Владимирова във връзка абсурда в предаването "Референдум " по Българска национална телевизия.

"Последните дни се сблъскваме се с два проблема, които не са регламентирани в закона. Тази обстановка е неприемлива, защото задачата на публичните медии е да отразяват другите гледни точки ", уточни Владимирова пред Националната телевизия. В тази връзка тя прикани за добър звук, с цел да могат жителите да бъдат осведомени и да създадат своя справедлив избор. Ако езикът на омразата се трансформира в норма, тогава е какво общество сме се трансформирали, попита ръководителят на медийния регулатор.

Тя означи, че когато има правила и към този момент сме се съгласили с тях, те би трябвало да се съблюдават. Владимирова разясни, че към този момент са изпратили запис от предаването в ЦИК и защото се намираме в предизборна акция, те би трябвало да преценяват какво да създадат в този случай. По думите й Българска национална телевизия и БНР са натоварени с доста повече условия, с които би трябвало да се преценяват, спрямо другите търговски снабдители.

По тематиката за финансирането на публичната телевизия шефът на Съвет за електронни медии съобщи, че изрично би трябвало да бъдат разисквани опциите за финансиране и дебатът за това би трябвало да бъде обществен.

Припомняме, че ЦИК е открила нарушаване в предаването "Референдум " и следва да бъде формиран акт на водача на "Атака " и претендент за кмет на София Волен Сидеров. Проверката на комисията е открила непочтено държание на Сидеров, който е позволил обидни прилагателни към водещия на предаването Добрина Чешмеджиева и останалите участници в предаването. Глобата за сходно нарушаване е сред 2000 и 5000 лв., а при наново може да доближи до 15 000 лв..

Атакистът разгласи, че има желание да съди Българска национална телевизия. Той чака опрощение от водещата Добрина Чешмеджиева, че му е спряла микрофона по време на предаването.

Външният министър Екатерина Захариева призна, че ГЕРБ понася вреди от дейностите и държанието на съдружните си сътрудници. В своя позицията пък водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов отбрани публицистите от експанзия. Според него неприемливите обиди, надменност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите правила, са откровена засегнатост за българския народ. Той е уверен, че гласоподавателите ще пренебрегват нападателните субекти от политическата сцена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР