„Трябва да има жесток контрол над елементарните противоепидемични мерки -

...
„Трябва да има жесток контрол над елементарните противоепидемични мерки -
Коментари Харесай

Доц. д-р Любомир Киров: Има страхотен отлив от желаещи да се ваксинират

„ Трябва да има нечовечен надзор над обикновените противоепидемични ограничения - носене на маска и съблюдаване на отдалеченост... Правилно е децата да стартират да се връщат в учебно заведение. Ако отпущането на ограниченията се прави рационално и на фона на съблюдаване на избрани правила, няма да има страшни последствия. Но ние нямаме задоволително самодисциплина “.

Това сподели пред БНР доцент доктор Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Той акцентира, че в последната година медицината се е трансформирала в Коронавирус, само че съществуват и другите заболявания. И разгласи, че персоналните лекари нямат задоволително дози ваксини:

„ При нас би трябвало да има обезпечени толкоз ваксини, колкото сме декларирали и от всички типове. Трябва да можем да слагаме на всички възрастови групи, на всички наши пациенти, които имат предпочитание. Трябва да се реши казусът с метода, по който получаваме ваксини... Личните лекари могат да осъществят имунизацията по най-бързия и ефикасен метод “.

В предаването „ Нещо повече “ доцент Киров добави, че се вижда „ страховит отлив на предпочитание у хората за имунизиране “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР