Трябва да бъдем крачка напред спрямо вируса. Това заяви Стела

...
Трябва да бъдем крачка напред спрямо вируса. Това заяви Стела
Коментари Харесай

Трябва да бъдем крачка напред спрямо вируса

Трябва да бъдем крачка напред по отношение на вируса. Това съобщи Стела Кириакиду, комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните. Този коментар бе изработен, откакто Европейската комисия подписа трети контракт с фармацевтичните сдружения BioNTech и Pfizer. С него се резервират спомагателни 1,8 милиарда дози от името на всички държави-членки на Европейски Съюз, за интервала от края на 2021 година до 2023 година

" Това значи да имаме достъп до приспособени ваксини, с цел да се защитим от опасността на разновидностите на вируса, и до подсилващи дози ваксина, с цел да удължим имунитета, както и да защитим по-младите хора от нашето население. С приоритет насочваме вниманието си към потвърдилите своята стойност технологии, каквито са имунизациите с иРНК, само че резервираме и други благоприятни условия. Изминалите месеци ясно демонстрираха нуждата от достъп до необятен портфейл от ваксини и разнообразни технологии, както и от надеждни сътрудници. Като се има поради, че темповете на имунизиране се форсират с всеки ден и работата по ефикасни лечебни средства се ускорява, можем да гледаме напред с повече оптимизъм и убеденост ", уточни още Стела Кириакиду, предадоха от пресслужбата на Европейска комисия.

Комисията реши да продължи да поддържа тази ваксина въз основа на солидна научна оценка, на употребяваната технология, на опита на сдруженията в създаването на ваксини и на индустриалния им потенциал за доставяне на целия Европейски Съюз. Комисията също по този начин ще добави този контракт с други контракти за ваксини, учредени на други технологии, като по този метод ще продължи възприетия още през цялото време сполучлив метод за портфейл от ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР