Трусовете и разчистването на сметки в БСП продължават с пълна

...
Трусовете и разчистването на сметки в БСП продължават с пълна
Коментари Харесай

Нинова поиска изключването на Гергов от БСП

Трусовете и разчистването на сметки в Българска социалистическа партия не престават с цялостна мощ, откакто тясното управлението взе през днешния ден решение да предложи Георги Гергов да бъде изключен от партията. " Това се случи след приемане на отчета на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин, основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов ", се показва в известието на " Позитано " 20. Основните претекстове за отстраняването на пловдивския предприемач, който оглавява пловдивската алена организация и който действително обезпечи първия лидерски мандат на Корнелия Нинова, са официални. " Грубо нарушение на уставни правила, касаещи отговорностите на партийните членове ", настояват соцръководството.

Според него " с държанието си Гергов уронва престижа на партията, не работи за обезпечаване на социална поддръжка на политиката й и за одобряване на положителното й име ".

Решението за изключването му от алените редици идвало след редица срещи на работната група с представители на пловдивските партийни структури, както и с редови структури. Те били показали своята позиция за активността на партийното управление там и ролята и престижа на Българска социалистическа партия в съответните общини.

Предстои пленумът (Националният съвет) да се произнесе дали Георги Гергов ще напусне Българска социалистическа партия.

Самият той в средата на декември разгласи, че желае да напусне Националния съвет, а измежду претекстовете му бе спор сред Корнелия Нинова и президентът Румен Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР