Трупата на Драматичния театър ще представи премиерно спектакъла Солунските съзаклятници

...
Трупата на Драматичния театър ще представи премиерно спектакъла Солунските съзаклятници
Коментари Харесай

Премиера в Драмата: “Солунските съзаклятници“ за неистовите млади сърца като бурета барут

Трупата на Драматичния спектакъл ще показа премиерно спектакъла " Солунските съзаклятници " от Георги Данаилов на 5. декември от 19. ч. Режисьор е Стайко Мурджев. Сценографията е дело на Никола Налбантов, хореография и театрална пластика Станислав Генадиев, музика Петър Дундаков. Ролите извършват Стилиян Стоянов, Алексей Кожухаров, Елена Кабасакалова, Константин Еленков, Красимир Василев, Димитър Банчев, Патриция Пъндева, Венелин Методиев, Борис Кръстев, Маргита Гошева, Климентина Фърцова, Мариана Йотова, Ивайло Христов, Мартин Раков, Симеон Алексиев, Павел Сапунджиев, Златко Шарков.
Прочетете още
„ Солунските съзаклятници “ е театър за неистовите млади сърца като бурета с барут. За гърлата, в които има единствено хрип и единствено писък към небесата. За младия разум, покъртен от непоправимата паянтова постройка на света. За опита несправедливото човешко общежитие да бъде поправено с тротил.

„ Солунските съзаклятници “ възкресява неистовия темперамент на българската ера при започване на 19. век и споделя за Солунските бомбени атентати, осъществени в интервала 15 – 17 април остарял жанр (нов жанр – 28, 29 и 30 април) 1903 година в Солун. Целта им е да провокират намесата на европейските страни за възстановяване ситуацията на още поробените българи в Македония и Одринско. Групата на Гемиджиите взривяват постройката на Отоманската банка, френският транспортен съд „ Гвадалкивир “, прекратено е осветлението на града.

„ Солунските съзаклятници “ е за младите сърца на непрекъснатата българска гражданска война, която изяжда своите деца, преди да е почнала. За трагичното им умеене да умират, преди да се научат да живеят. За опиянението им от гибелта като само вероятен и допустим излаз към свободата. За неумението на всички нас да мислим свободата и живота в едно ", анонсират спектакъла от екипа на театъра.

Втората премиера на " Солунските съзаклятници " е на 19. декември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР