Трудовият пазар на Великобритания е затворен за наши и други

...
Трудовият пазар на Великобритания е затворен за наши и други
Коментари Харесай

Великобритания пъди 15 000 български граждани

Трудовият пазар на Англия е затворен за наши и други европейски жители. Те имат право на 6 месеца престой в отделилата се от Европейски Съюз страна в границите на една година, само че единствено за туризъм или посещаване при близки. За тези, които желаят да останат по-дълго, е нужен статут на уседналост или трудова виза.

„ Имаме към този момент случаи на депортация, обсъждахме този въпрос със зам.-председателя на Европейската комисия и чакаме най-малкото да бъде обезпечена консулска отбрана на тези жители, т.е. да бъдем предупреждавани “, разяснява Райков и призна, че няма обещания, че ще се приключи неравното отнасяне на българските сезонни служащи, които в този момент заплащат по-скъпи визи от служащите със същия статут от другите европейски страни.

Що се отнася до идните парламентарни избори посланикът ни във Англия посочи, че е доста е мъчно да обезпечат членове на секционните комисии за 120-130 секции.

„ Трябва да осигурим по петима души на комисия, пространства, освен това с интернет. Никак не е елементарно. Не е задоволително да имате 40 заявки, с цел да станат нещата автоматизирано “, разяснява Марин Райков във връзка разногласията за броя на секциите във Англия за идните избори. Той даде за образец предложение, което пристигнало в посолството през вчерашния ден, да се направи секция в каравана. „ Много сме щастливи от това, само че тази каравана би трябвало да има всички условия “, добави Райков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР