Трудоемки отчуждителни процедури, обжалвания на обществени поръчки и преработване на

...
Трудоемки отчуждителни процедури, обжалвания на обществени поръчки и преработване на
Коментари Харесай

Отчуждителни процедури и обжалвания бавят строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг

Трудоемки отчуждителни процедури, обжалвания на публични поръчки и преправяне на документи бавят строителството на пътя Бургас - Несебър - Слънчев бряг. Това се разбра от отговор на районния министър Николай Нанков по време на парламентарния надзор.

Обжалва се публичната поръчка за сектора от Равда до Ахелой, където се планува създаване на 4-лентов път. " Имаме уверението, че в границите на идващите няколко седмици ще бъде оттеглена жалбата ", сподели министърът. Нанков добави, че се апелира и търга за трасето Ахелой – Поморие, където писмено останалите стадии са завършени.

Тежките отчуждителни процедури пък са причина за забавянето на плана за обход на гр. Поморие, също част от пътя. За сектора има направен механически план и утвърден обстоен организационен проект. " Същественият проблем е, че се бави отчуждителната процедура. Имаме и археология в обхода на Поморие. Ще чакаме да приключат тези процедури, с цел да стартираме строителството ", изясни районният министър.

Проблем при сектора от Кошарица до Несебър е подробният организационен проект, който е бил върнат за корекции. Очаква се през август модифицираният проект да бъде възложен в районното министерство. Обжалва се и заповедта за проекта на 4-лентовия обходен път, който ще извежда трафика от Бургас, сподели още Нанков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР