Трудно може да се задържи мотивацията, докато човек отслабва, а

...
Трудно може да се задържи мотивацията, докато човек отслабва, а
Коментари Харесай

Влюбени успяха драстично да свалят килограми, разкриха тайната си

Трудно може да се задържи мотивацията, до момента в който човек отслабва, а малко хора знаят това по-добре от 31-годишния Марлон и половинката му Камил, които дружно са извървели пътя към по-стройната физика.

След като двамата се обвързват през 2017 година, тежестта им нараства доста. Така през 2020 година и двамата достигнали най-голямото си тегло до момента. Марлон качил до 215 кг, а Камил била 95 кг. Това ги причислило към  големия % (41%) от възрастните американци над 20-годишна възраст, класифицирани като затлъстели. С новото им тегло идват и нови здравословни провокации.

На 28-годишна възраст Марлон бива диагностициран с диабет, до момента в който кръвното налягане на Камил скоча доста. И двете болести са доказан непряк резултат от забележителното повишение на персоналното им тегло.

 Те решили, че е време да  свалят килограми дружно. Това станао не без старания, само че в последна сметка двамата съумяват общо да смъкват цели 113 кг. При това – едвам за няколко месеца. Младите американци са единомислещи, че в този момент се усещат „ ужасно ”.

А пред Newsweek описват за това по какъв начин са трансформирали телата си и какво са научили по пътя.



 „ Опитвахме се да отслабнем от години, само че по този начин и не успяхме, само че на 28-годишна възраст Марлон бе диагностициран с диабет. Това послужи като значим сигнал за пробуждане и за двама ни “, споделя Камил.
 

„ Скоро той се сблъска с отмалялост, разви тъмни петна по краката си и изпита проблемите от наддаването на тегло. Едновременно с това неотдавна диагностицирана с поликистозни яйчници, след признаци като наддаване на тегло, отичане на корема, повтарящи се кисти на яйчниците и отмалялост “, споделя тя.
 
Всяка нова диагноза служела като тревога за младата двойка, само че новите здравословни проблеми се трансформирали в ново предизвикателство свалянето на килограми.
 
 „ Всяко от тези здравословни положения доста повлия на нашето намаляване, създавайки спомагателни трудности и затруднявайки предизвикването, пред което се изправихме ”, напомня си Марлон.
 
Двойката не се отказали пред компликациите, а се захванали за работа. Те почнали постепенно, правейки 20-25-минутни тренировки с висока активност вкъщи. Така упражнявали три или четири пъти седмично. Двойката показа, че им е било мъчно да си показват крайната цел като постижима, частично заради минали неуспехи. Не помагали и цифрите, които виждали на кантара.
 
Камил даже се майтапи, че е опитвала съвсем „ всяка диета “, само че без никаква изгода. Това, което в действителност ги тласнало към триумф този път, била способността им да приспособят режима си към характерните си потребности.
 
 „ Фокусирахме се върху това, което работи най-добре за нас и последователно надграждахме,  ден след ден. Възприемайки настройка за правене на дребни промени, която ни разрешава да поддържаме поредност и да развием същинска смяна в метода на живот “, споделя Марлон.
 
Двойката скоро осъзна, че казусът с предходните им  опити за събаряне е, че методът на живот, който са се пробвали да стартират, е бил прекомерно ограничителен и нереалистичен за тях. Това  ги предиздвикало да изгубят всякаква мотивация, преди да стигнат до финала. Освен това, откакто здравето им почнало да се утежнява на толкоз ранна възраст, двамата осъзнават, че би трябвало да приложат „ вечно “ смяна в всекидневието си, а не просто да реализират дадени цели с краткотрайна диета.
 
За двойката това означавало да се придържат към постоянна, само че не прекомерно напрегната подготвителна рутина, а и да готвят повече здравословни ястия вкъщи. Откакто осъществили този преход, двамата освен съумя да се отърват от непотребните килограми, само че и да запазят позитивната смяна.
 
„ Първата стъпка, която предприехме, с цел да приспособяваме диетите си към новите промени, които искахме, беше да готвим повече вкъщи. Преди много постоянно ядяхме храна за у дома и полуфабрикати. Просто беше по-лесно поради натоварените ни графици “, споделя Камил.
 
„ Просто като се предизвикахме да готвим вкъщи, започнахме да виждаме дребни физически промени. След като видяхме въздействието домашната храна, започнах да диря и сътворявам разнообразни предписания, които бяха здравословни, вкусни и лесни за подготвяне, с цел да ни оказват помощ да бъдем поредни ", добави тя.
 
Камил толкоз се запалила по новите си предписания, че даже написа две готварски книги, пригодени за други, надяващи се да отслабнат.
Въпреки че може да звучи много елементарно просто да приготвяте повече ястия и да упражнявате няколко пъти седмично, двойката показа, че няколко пъти им се е желало да се откажат. Те съумели да устоят, тъй като техният проект за деяние бил съгласуван със характерните им потребности.
 
„ Това прекарване в действителност докара до промени в живота ни, които се простират надалеч оттатък загубата на тегло. Придобихме новооценка за доста аспекти от живота, като способността да движим телата си, нови храни, силата, която имаме, с цел да се любуваме повече на живота  и доста повече “, показа Марлон.

Имаше доста случаи, в които искахме да се откажем и  да се върнем към предходните си, по-удобни привички. Не доста хора желаят да се лишат от удоволствията на живота, само че ние разбрахме, че нашите цели са по-дълбоки от просто загуба на тегло “, добави Камил.
 
Двойката добавя, че най-предизвикателната част от отслабването била  ежедневният ангажимент да се хранят здравословно и да упражняват.
 
„ Това беше мъчно, само че беше и най-възнаграждаващата част от предизвикателство, защото всеки ден, в който упорствахме, се приближавахме към задачите си, доказвайки на себе си, че сме способни да ги реализираме “, продължи Марлон.

 
След почти шест до осем месеца на това неизменност, Марлон съумява да отслабне до 124 кг, до момента в който Камил към този момент е 74 кг. Въпреки че двойката към този момент е овладяла тежестта си, те не престават със самобитния режим. Това разреши на двойката да се придържа към новите си килограми с лекост.
 
“Марлон и аз станахме сертифицирани треньори по фитнес и хранене. Това познание е главен инструмент в разбирането ни за храненето. Ние сме в положение да се придържаме към тежестта си, тъй като в действителност се обучихме и направихме същински промени “, споделя Камил.

 
И двамата показват другия като собствен максимален мотиватор по време на отслабването, препоръчвайки този метод и на останалите.
„ Да се имаме един различен като съотборници беше от основно значение за триумфа ни. Ние сме тук, с цел да се поддържаме и постоянно разделяме дилемите, с цел да създадем натоварванията си малко по-лесни. Аз измислях храната ни за седмицата, до момента в който Марлон планираше тренировките ни “, споделя Камил.
 
Сега те имат общ акаунт в Instagram, където споделят хрумвания за здравословни предписания и рутинни тренировки с ниска поддръжка със своите онлайн почитатели. Присъствието им в пространството на онлайн фитнес инфлуенсърите даже ги е довело до появяването им в Good Morning America, където описват за своето пътешестване за намаляване.
 
Тяхното обръщение? Отслабването не е повсеместен метод.
 
„ Нашата задача е да помогнем на допустимо най-вече хора да открият по какъв начин наподобява здравословното за тях “, сподели Камил.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР