Трудно ли ви е да се справяте с ангажиментите си

...
Трудно ли ви е да се справяте с ангажиментите си
Коментари Харесай

Кошмарът на ранното ставане сутрин

Трудно ли ви е да се справяте с уговорките си рано заран? Няколко съвета ще ви оказват помощ да преодолеете този проблем.

Заспивайте по график

За да се превърнете в “сутрешен ” човек, първото, което би трябвало да извършите, е да си определите часове за ставане и лягане. Това тренира организма ви да се отдава на спокоен и пълностоен сън в тъкмо несъмнено време. Спазвайте допустимо най-стриктно режима си – даже и през уикендите, когато да вземем за пример не ви се постанова да ставате рано. Дори тогава ви съветваме да си лягате прибличително в същия час, когато го вършиме и в делничните дни. Така няма да разстроите вътрешния темп на тялото си.

Малки стъпки

Не очаквайте да преодолеете дискомфорта от ранното пробуждане единствено за ден-два. Периодът на напасване действително лишава най-малко седмица. Започнете с дребни стъпки. Първата и доста значима е да осъзнаете какво ви държи будни до късно вечер. Дали имате прекалено много грижи, за които не сте намерили решение денем? Обездвижени сте и неизразходената физическа сила ви прави нервни и се въртите в леглото? В спалнята ви по някаква причина не е задоволително безшумно? След като сте осъзнали какво ви пречи да се унесете умерено в сън, вземете решение да си легнете с час по-рано и го направете. Следващата стъпка е да станете един час по-рано.

Направете си лист със задания

Ако авансово сте си изяснили какви са ви дилемите за деня, ще знаете още от сутринта какво би трябвало да свършите. Ако пък знаете какъв е проектът ви за деня, може да се захванете от рано с някоя от дилемите си. А да имате проект за деня може да ви развълнува и накара да станете по-рано.

Разберете тялото си

Важно е да следвате потребностите на тялото си. Когато усетите, че сте изтощени, починете си. Дори и това да наруши графика ви. Ако, да вземем за пример, сте прекомерно енергични от кафе или енергийни питиета в края на деня, сложете си граничен час, до който да консумирате такива питиета.

“Гмурнете ” се в сутринта

Да станете, да си вземете душ и да се приготвите за работа не значи, че сте се възползвали от сутринта. Вместо това хвърлете едно око на листата си със задания, проверете си мейла, прочетете новините и тогава се отправяйте към работата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР