Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори

...
Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори
Коментари Харесай

Политолог: Очаквам изненади в новия парламент - от партии, които са на 4% граница

Трудно е да се реши дали ПП-ДБ ще са втори на изборите, само че няма подозрение, че вдъхновението е напуснало гласоподавателите на ПП-ДБ и ще докара до отвод на присъединяване. Това разяснява политологът Христо Панчугов в изявление пред.

" Самата политическа акция ще е извънредно значима. Опасявам се, че към този миг част от клишета като опълчване, лепене на етикети, са известни и не впечатляват никого ", изясни политологът.И добави: " Това, което липсва, е съответен роман какво следва – " Да, не сме били в никакъв случай същинска коалиция " – приказват за ГЕРБ-СДС. А ПП-ДБ споделят, че " Пеевски е главният зложелател ". При първите има устойчиво болшинство, а при другите няма ".

Той напомни, че ГЕРБ от в безспорна изолираност единствено за година се оказаха част от едно ръководство. " Другият роман - ПП-ДБ е в ролята на жертвата, " няколко пъти се пробва да реализира нещо в българската политика и се проваля. Остава да се снабди с нов роман ", разяснява Панчугов.

За отстраняването на ръководителя Росен Желязков той сподели, че е предстоящо.

" Конфликтът беше неминуем. Гласуването беше толкоз безсмислено, колкото свалянето на Никола Минчев в един предходен парламент. Подобен акт е проява, не е политическа поръчка за основаване на някаква коалиция ".

Панчугов предвижда, че ще има изненади в новия парламент с нови политически играчи, които са на ръба на 4-процентовата граница за влизане.

" Това са обединения, които се заиграват с патриотичния избор, само че с някакъв допустим евроскептицизъм, а не с войнстващия фашизъм на " Възраждане ". Това са МЕЧ и новата групировка на Кузман Илиев – " България може ". Въпросът даже не е дали ще имат поддръжка, а дали ниската изборна интензивност няма да вкара повече политически субекти в Народното събрание ".

Панчугов чака изненади от представянето на лява групировка на Ваня Григорова, базирайки се на сполучливата ѝ акция в София като претендент за кмет.

" Включването на Радев зависи от плановете, които той ще поддържа на тези избори. Ако той не оглави нито един от плановете, те са обречени на неуспех. Не мисля, че ще се включи непосредствено в тази борба " разяснява политологът.

За него приемането на Елена Йончева да премине в редиците на Движение за права и свободи за Екологичен потенциал е " голяма провокация ".

" Няма почтени. И двете страни са виновни – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за провалената ротация. И това ще стане очевидно и по време на изборите – ниска изборна интензивност. Не считам, че е допустима готовност на електората, в случай че не забележим внезапни промени в тактиките на партиите ", уверен е Христо Панчугов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР