Трудно е да откажете от нещо сладко като парче кекс

...
Трудно е да откажете от нещо сладко като парче кекс
Коментари Харесай

4 неща, които не бива да слагате в чая

Трудно е да откажете от нещо сладко като парче кекс или кроасан, до момента в който пиете чаша топъл благоуханен чай. Експертите обаче считат, че не всички артикули, които прибавяме към горещата напитка, са потребни.

Ето препоръките на диетолога Рамблър пред радио „ Спутник”.

1. Сладко

Не добавяйте захар към чая си и не го пийте, хапвайки сладкиш. Тази композиция може да провокира увеличение на тежестта и да аргументи затлъстяване. Освен това захарта в чая забавя метаболизма и способства за появяването на диабет.

2. Лимон

Тази композиция сигурно не може да навреди на вашето здраве. Но факт е, че няма и да бъде от каквато и да е изгода, защото високата температура на напитката убива всички витамини в цитрусовия плод.

3. Мляко

Когато добавите мляко към чая си, няма да можете да доставите на тялото си естествените антиоксиданти, които се съдържат в огромни количества в чая. Факт е, че млякото ще блокира тяхното асимилиране.

4. Мед

В никакъв случай медът не би трябвало да се нагрява. Факт е, че когато се нагрява над 60 градуса, той става канцерогенен. Навикът да подслаждате чая си с мед усилва вероятността от развиване на рак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР