Труден е изборът на младите хора за посоката, в която

...
Труден е изборът на младите хора за посоката, в която
Коментари Харесай

Някои избират професия според парите - сигурно с тях се надяват на щастие

Труден е изборът на младежите за посоката, в която ще се развиват след довеждане докрай на учебно заведение, само че в днешно време сходен избор може да се прави повече от един път. Имаме опция да разширяваме знанията и уменията се непрестанно .

Това означи пред Радио София Цветомира Ненкова, специалист по асортимент на фрагменти (HR)в Българското национално радио.

Грешният избор на компетентност не е присъда, значително студенти се отхвърлят в първите години на следването.

Ако някой към момента се колебае за професионалното си насочване, добре е да се насочи към кариерен съветник – той може доста да помогне с познанията и услугите си, акцентира Цветомира Ненкова. Този тип експерти имат и ползват разнороден инструментариум – изявленията, проби, имат настояща и планирана информация за пазара на труда.

Пазарът на труда е динамичен. Има както дефицитни фрагменти – да вземем за пример инженери, по този начин и сфери, които са се пренаситили със експерти (юристите, например).

По думите на специалиста при подбора на бъдеща специалност младежите доста постоянно се водят не от ползи, колкото от финансовата вероятност.
Но в действителност това не е нова наклонност.

Има хора, които са щастливи от това, че изкарват повече пари, само че други са щастливи от доста по-различни фактори, съвсем метафизичен означи Цветомира Ненкова.

Чуйте диалога с нея.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР