Тропическа буря и земетресение удариха едновременно един от най- големите

...
Тропическа буря и земетресение удариха едновременно един от най- големите
Коментари Харесай

Тропическа буря и земетреение удариха Калифорния

Тропическа стихия и земетресение удариха по едно и също време един от най- огромните американски щати - Калифорния, който до неотдавна се бореше и с големи горски пожари. Ураганът Хилар провокира незапомнени порои и наводнения.

Предупреждение за заплаха от наводнения е отправено за региони, където живеят 26 милиона души.

Като в холивудски сюжет, Калифорния попадна под ударите на стихиите. За първи път от 84 години, най-многолюдният щат беше ударен от тропическа стихия, която отприщи свлачища, отнесе дървета и наводни домове.



Хилари донесе порои, които накараха реки да потекат в пустинни региони като град Палм Спрингс. Там нощес паднаха най-големите превалявания, откогато се води статистика. В южните елементи на щата за часове се изля над междинното годишно количество дъждове. Предупреждението за през днешния ден е за " животозастраващи и съсредоточени пагубни наводнения " в обособени региони.

Затворени са учебните заведения, анулирани са и полетите в бедстващите региони.

Хилари промени даже адските условия на едно от най-горещите места на планетата - Долината на гибелта, където потекоха реки, понесли пясък и скали.

В същото време щатът беше разлюлян и от земетресение със мощ 5.1 по Рихтер с епицентър северозападно от Лос Анджелис. Собственичка на магазин за вино, въпреки и за малко, била вцепенена от смут.



" Бутилките падаха от всички страни. За благополучие, бях по средата на магазина и стъклата се чупеха надалеч от мен. Останах невредима ", сподели Ейми Сиймор, собственичка на магазин за вино

Трусът не е предизвикал огромни вреди, само че над 100 екипа ревизираха здания за провали и то точно в залетите към този момент от наводненията региони. Кметът на Лос Анджелис Карън Бас увери, че няма потърпевши и опустошения. В идващите дни се чакат следващи земетресения.

" Великолепно е! Супер топло, като че ли си във вана. Приятно, топло и вали, чувство като в парадайса! ", сподели Нейтън Фаулър, гражданин на Хънтингтън бийч.



Най-щастливи бяха сърфистите на Хънтингтън бийч в Калифорния, които се радваха на идеалните талази, които Хилари им донесе. А в северните елементи на щата единствено допреди дни бушуваха големи горски пожари, поради които бяха евакуирани хиляди хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР