Тромбозата е крайно неприятна и много опасна болест, която при

...
Тромбозата е крайно неприятна и много опасна болест, която при
Коментари Харесай

Защо се образуват тромбите и как да се избегнат

Тромбозата е извънредно неприятна и доста рискова болест, която при липса на лекуване води до затруднения. 
Правилният метаболичен развой обезпечава течно положение на кръвта и нейното обикновено напредване по кръвоносните съдове. Именно кръвта разрешава на организма да извършва своите значими функционалности. 
Нарушенията в кръвоносната система и възникването на тромби могат мощно да навредят на здравето и да предизвикат необратими последствия. Най-опасните болести на вените са свързани с образуването на тромби, които могат да запушат съд, нарушавайки  процеса на кръвообращение. Повечето хора, чувайки думата " тромб " изпадат в суматоха, уверени, че рано или късно той ще стигне до съдовете на сърцето или мозъка и ще стане причина за инфаркт или инсулт. Това изяснява доктор Т.И. Шивлягина за volokonovka-crb.belzdrav.ru.
 Норвежки медици: Силен имунен отговор е повода за появяването на тромби след имунизиране Норвежки медици: Силен имунен отговор е повода за появяването на тромби след имунизиране
Норвежки медици настояват, че са разкрили повода за появяването на странични резултати след имунизиране с AstraZeneca, заяви вестник „ V...
Всъщност не постоянно тромбите се откъсват от стените на вените, а при навременно лекуване и смяна на метода на живот - те се разграждат.
При тромбоза съсирекът се образува в дълбоките вени, които се намират в мускулите, а при тромбофлебита  - в повърхностните, ситуирани в мастната тъкан под кожата. 
Възникването на тромбите в повърхностите вени е по-лесно, в сравнение с придвижването му по дълбоките съдове. Тромбофлебита се съпровожда със зачервяване и болежка на мястото, където във вената има тромб. Понякога е съпроводено с температура и уязвимост. Тромбът, образувал се в дълбоките вени, в резултат на тромбоза е по-коварен. Неговото придвижване става неусетно за индивида, а самата болест протича безсимптомно. постоянно има унаследен темперамент. Рискът е по-висок при хора над 65 години, а по този начин също и при тези, които имат наднормено тегло, пушачи и водещи затънал метод на живот.
Рискът от пораждане на тромби е по-висок при дами, приемащи противозачатъчни хапчета и след бременност. При бременността плодът притиска съдовете, което пречи на протичането на естествения кровопоток. Понякога тромбите се образуват и след физическо натоварване, контузии на крайниците и интервенции. От тромбози постоянно страдат спортистите, занимаващи се с тежка атлетика. Честите венозни инжекции, продължителните полети (при всеки полет най-малко при един пасажер се образува тромб) поради неуместната поза и съмненията в налягането.  Забавянето на кръвопотока също може да способства за образуването на тромби. В този случай има застой на кръвта. Това се получава при разширени вени или сърдечна непълнота от продължителен темперамент. Застоят на кръвта може да бъде провокиран от дълготрайно стоене в една поза (когато човек е заставен да лежи поради болест.) може да бъде провокирана и от аритмия или други нарушавания на сърдечния темп, артероксклероза, ревматизъм или след трансплантация. 
Как да се избегне тромбозата?
 Какви са признаците на тромбоза и каква може да е повода имунизацията на AstraZeneca да я провокира? Какви са признаците на тромбоза и каква може да е повода имунизацията на AstraZeneca да я провокира?
Какви са признаците на тромбоза? Този въпрос стана настоящ, откакто Европейската организация по медикаментите (EMA) публично разгласи, че им...
При подозрение за тромбоза би трябвало да се потърси лекарска помощ. За страдание доста хора подценяват този съвет. 
Профилактиката на тромбозата наложително би трябвало да включва физическа интензивност, специфична лечебна гимнастика, постоянни спортни занимания. Тонусът на вените се поддържа добре от танци, плуване, каране на велосипед, бързо вървене. Добре е да се заобикалят тези типове спорт, които са съпроводени с натоварване на свода на стъпалото.
При риск от развиване на тромбоза е противопоказно подлагането на организма на високи температури. Затова би трябвало да се заобикалят слънчевите вани, солариумите, визитите на сауна и гореща баня. 
Нормалната венозна циркулация се нарушава при носенето на тясно долни дрехи, обувки, които стягат ходилата. Използването на специфичен компресионен трикотаж е доста потребно, само че единствено след съвет с доктор, защото от време на време има противопоказания за него. По време на сън е добре краката да се поставят върху възглавница, с цел да се облекчи отокът на кръвта от крайниците. Хранете при тромбоза.
Хранене 
 Проф. Захари Кръстев разкри коя е вярната терапия против COVID-19 Проф. Захари Кръстев разкри коя е вярната терапия против COVID-19
В изискванията на пандемия от COVID-19 значимостта от  поддържането на добра имунна отбрана и нуждата от провеждането на имуномод...
Храненето при тромбоза би трябвало да претърпи съществени промени, а точно - в режима се включват свежи плодове, зеленчуци, мляко, зърнени храни, нетлъсто месо и масла от растителен генезис. Полезно е да се прибавят и растителни нишки, които понижават холестерола и усъвършенстват работата на стомаха. Хубаво е да се обезпечи задоволителен банкет на . Те се набират от рибата (скумрия, риба звук.) Може да се приема и рибено масло. Подобна диета намалява равнището на триглицеридите в кръвта.
Употребявайте повече джинджифил и чесън. Тези артикули разреждат кръвта и усъвършенстват кръвообращението. Рискът от тромбоза се понижава и от банкет на артикули, богато на флавоноиди (червено грозде). Разнообразете храненето си с артикули, богати на вит. Е - зехтин и ленено семе, кълнове от пшеница, ленено семе, авокадо, пълнозърнести брашна. 
Продуктите, които оказват негативно въздействие върху здравето на съдовете са: маслото, маргарина, шоколадът, тлъстото месо, твърдите сирена, пушените ястия, сладките произведения, пречистените брашна, захарта, яйчния жълтък, субпродуките, газираните питиета.
С възрастта в човешкия организъм също се образуват съсиреци. Като предписание те нямат съществени последствия, само че в случай че има признаци, като отток, болки в краката, зачервяване на кожата, болежка при вървене и седене. При тези признаци потърсете доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР