Трийсет и осем на сто от младите хора (19-40 г.)

...
Трийсет и осем на сто от младите хора (19-40 г.)
Коментари Харесай

Българите до 40 години искат да учат и да надграждат на уменията си

Трийсет и осем на 100 от младежите (19-40 г.) считат, че няма задоволително отворени работни позиции в сферата, в която желаят да се развиват . Това сочат резултатите от изследване, извършено от платформата за кариерно насочване nextstep.bg, което прави оценка настройките на хората, търсещи благоприятни условия за по-добра професионална реализация.

Изследването е извършено през първото тримесечие на 2021 година и включва въпроси, свързани с целите и упованията на българите в трудоспособна възраст.

„ Предизвикателствата са свързани с неяснотата на интервюираните в каква сфера желаят да се развиват, а и се тормозят да се свържат със експерт за поддръжка “, изясни пред Радио София Мартина Тонева – кариерен съветник и бранд управител на платформата.

Положителната наклонност е, че неналичието на време и информация за кариерното развиване минават на назад във времето.

От началото на Covid пандемията от ден на ден хората прибягват до онлайн услугите, в това число и консултиране за професионална реализация.

Като извод от изследването Тонева посочи, че до момента в който младежите (до 25 години) мъчно се ориентират измежду морето от информация по тематиката, при мъжете и дамите в по-зряла възраст на напред във времето излиза казусът, че не получават задоволително поддръжка от околните и сътрудниците си.

Най-позитивното е, че 94% от младежите (и за двете изследвани възрастови групи) показват като предпочитаната цел придобиване на нови познания и надграждане на уменията .

При търсене на професионална реализация хората би трябвало да преценяват освен ползите си и моментните умения, само че и персоналните си качества и присъщи особености, посъветва Мартина Тонева.

С нея беседва Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР