Трите талантливи деца от пловдивската школа Арт Войс Център“, които

...
Трите талантливи деца от пловдивската школа Арт Войс Център“, които
Коментари Харесай

3 деца от „Като 2 капки вода“ – при кмета


Трите надарени деца от пловдивската школа „ Арт Войс Център “, които участваха в благотворителната самодейност „ Като две капки вода за всяко дете ” с UNICEF – Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, гостуваха през днешния ден в община Пловдив, дружно с музикалния си възпитател и наставник Руми Иванова. Посрещна ги персонално Кметът Здравко Димитров в заседателната зала на администрацията. На срещата участваха още заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов,  експертите от отдел „ Култура “ и медии. Към срещата малко по-късно се причисли и заместник-кметът Тодор Чонов.

Здравко Димитров поздрави сърдечно децата за отличното им показване и огромния триумф, който пожънаха в благотворителната самодейност, в която ангелогласната 11-годишна асеновградчанка Елена Василева завоюва първото място в един тим с певицата ДесиСлава, прелестната Елизабет Кирова се изяви на сцената с Люси Дяковска, а чаровният Георги Димкин пя дружно с Ненчо Балабанов.

„ Вие сте удостоверение, че в Пловдив се раждат огромни гении. Наша е отговорността като администрация и като родители да се грижим тези гении да порастват умерено и да се развиват. Вие сте днешните герои! “, сподели кметът Димитров и даде думата на децата, с цел да се показват и да опишат усещанията си.

„ Като две капки вода за всяко дете ” беше незабравимо премеждие, в което се впуснахме и което в никакъв случай няма да забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музика, тъй като това е най-хубавото нещо! “, сподели Елена Василева, която е родена в Асеновград, само че учи и се занимава с музика в Пловдив.

„ Беше в действителност незабравимо странствуване, няма да го не помни и доста благодаря, че ме избраха “, сподели Жорко, който има сестра-близначка, с която в днешния ден честват 12-ти рожден ден и по този случай той почерпи с бонбони.

Елизабет Кирова на 10 година, ученичка в НУМТИ „ Добрин Петков “ показа, че има желание да продължи с да се занимава с музика. „ Беше доста вълнуващо, доста хубаво и за мен беше забавно да поддържам връзка с децата “, сподели още Елизабет.

Ръководителят на най-хубавата детска музикална школа в България, както към този момент всички признават- Руми Иванова, описа за процеса на избор, в който след позвъняването на продуцентите е предложила лист с 12 деца от 7-12 година и техни записи. Нито децата, нито техните родители са знаели и откакто уредниците незабавно са създали своя избор, в границите на доста малко време, единствено за 20 дни, децата са подготвили по три чисто нови и много сложни за тях песни, някои съпроводени и с доста танци. Предизвикателството е било огромно и поради обстоятелството, че са включени песни на турски и на иврит. „ Атмосферата беше прелестна, това е самопризнание освен за нас, а и за надарените деца на България! Благодаря на продуцентите, благодаря на целия екип за всичко. Благодаря на децата! “, сподели още Руми Иванова.

Заместник-кметът Пламен Панов акцентира извънредно дейното присъединяване на „ Арт Войс Център ” в празничните стратегии, проведени от администрацията и по културния календар и огромната любов на публиката към тях и подсети, че идващият концерт на възпитаниците на школата ще е на Националния празник – 3 март, на сцената пред община Пловдив.

Преди общите фотоси за спомен от срещата, кметът връчи на всяко от децата дарове, а Руми Иванова получи „ Плакет на община Пловдив “. Той показа и желанието си да внесе предложение още на идната сесия на Общинския съвет да бъде гласувана парична премия за трите деца. Заместник-кметът Пламен Панов подари на децата безвъзмездни билети за концерта „ Пеещи актьори “, който се състои на 1 юни на Античен спектакъл, където те ще бъдат специфични посетители и ще видят осъществяванията на повече от 30 обичани актьори и артисти на една сцена.

Спазвайки традицията, Здравко Димитров предложения дребните посетители в кметския кабинет, където диалозите продължиха по най-разнообразни тематики, вълнуващи трите деца.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР