Тристранно Споразумение за защита на децата от съдържание, което е

...
Тристранно Споразумение за защита на децата от съдържание, което е
Коментари Харесай

ДАЗД, СЕМ и АБРО подписаха стратегическо споразумение за защита на децата от неподходящо съдържание

Тристранно „ Споразумение за отбрана на децата от наличие, което е неподходящо или основава заплаха от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено и/или обществено развиване “ бе подписано сред Държавната организация за протекция на детето, представлявана от ръководителя доктор Елеонора Лилова, Съвета за електронни медии, представляван от ръководителя госпожа София Владимирова и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), представлявана от ръководителя господин Атанас Генов.

Присъстваха и представители на Българската национална телевизия, Българското национално радио, публицисти от други медии.

Срещата мина в добра делова атмосфера. Председателят на ДАЗД доктор Лилова изрази удовлетворението си от подписването на документа, като акцентира обстоятелството, че тристранката е активизирала целия си капацитет и с това си деяние е обединила напъните си, а целият път по Споразумението е извървян във реципрочност и съгласие, с оглед богатството на респондента, а точно децата на България. Тя добави, че следва концентриране на напъните в посока онлайн-медийно отразяване на децата.

На срещата бе наранена и концепцията за бъдещи образователно-обучителни конгреси за публицисти, що се отнася до етичното отразяване на децата в медийното пространство, като бе упоменато, че ДАЗД би могла да зададе главния курс на методическите и на практика насоки в тази област. Участниците споделиха своите положителни настройки и що се отнася до бъдеща проверка на Закона за радиото и малкия екран, и в частност включването на текстове за децата и тяхното медийно отразяване.

За първи път от началото на съществуването си (2011 година) стратегическото съглашение се подписва в период. Всички страни се сплотиха към мнението, че от изключителна значимост за навременното сключване на Споразумението (преди 31 март 2019 г.) са директното другарство сред страните, положителният разговор сред тях, отзивчивостта и желанието за реципрочност в нелекия развой на правене на документа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР