Триста деца от област Разград са обхванати в тазгодишната профилактична

...
Триста деца от област Разград са обхванати в тазгодишната профилактична
Коментари Харесай

300 деца от Разградско са обхванати в кампанията за силанизиране на зъбите

Триста деца от област Разград са обхванати в тазгодишната профилактична акция за силанизиране на първите непрекъснати зъби. Манипулацията е осъществена на 1006 зъбчета от девет експерти от Разград, Исперих и Кубрат, оповестяват от Регионалната здравна ревизия.

Дейностите се осъществят за седма поредна година. Общо от 2011 година насам в тях са включени 2746 малчугани от района, а силанизираните зъби са 8940. Изнесените данни за обсега на децата от пет до осемгодишна възраст сочат, че най-слаб интерес от страна на родителите към акцията е имало тази година.

Предназначението на силантите е да предпазят зъбите на децата в първите години след пробива, когато са незадоволително устойчиви на въздействието на храната и бактериите, а децата към момента не могат да се оправят добре с четката и пастата, напомнят от здравното ведомство. От там допълват, че и тази година напъните на експертите ще бъдат ориентирани към здравното образование, образование и мотивация на децата за вярна джука хигиена, както и повишение информираността на родителите им за нуждата от профилактиката на оралните болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР