Триполи. Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в либийската

...
Триполи. Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в либийската
Коментари Харесай

АА: Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в Триполи

Триполи. Най-малко девет души са починали при конфликти в либийската столица Триполи, предава Anadolu Agency
Най-малко девет души бяха убити при възобновени въоръжени конфликти в събота сред либийските военни групи в столицата Триполи, съгласно здравното министерство на Либия в Триполи в неделя сутринта.
Броят на починалите при конфликтите в Триполи набъбна до 115, 383 са ранени и 17 души са изчезнали от 26 август насам, заяви министерството в изказване, оповестено на страницата му в обществената мрежа „ Facebook “.
От неделя сутринта в столицата на Либия царува нежно и нестабилно успокоение, написа организацията.
Насилието избухна откакто Седма пехотна бригада в Либия (свързана с Министерството на отбраната) упрекна Революционната бригада в Триполи (свързана с Министерството на вътрешните работи), че нападна позициите ѝ в южните околности на града. Само в четвъртък бяха убити 11 души - в това число 5 цивилни - и други 33 ранени, съгласно либийското Министерство на здравеопазването в Триполи.
На 4 септември задачата за поддръжка на Организация на обединените нации в Либия (UNSMIL) разгласи преустановяване на огъня, откакто в столицата бяха убити десетки цивилни. Шест дни по-късно обаче битката се възобнови след въоръжена офанзива в централата на Националната петролна корпорация на Либия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР