Тринадесетият Международен фолклорен фестивал Врачанска пролет ще събере над 400

...
Тринадесетият Международен фолклорен фестивал Врачанска пролет ще събере над 400
Коментари Харесай

Врачанска пролет ще събере над 400 танцьори

Тринадесетият Международен фолклорен фестивал " Врачанска пролет " ще събере над 400 танцьори от 20 състава от Молдова, Албания и България. Фестивалът ще се организира от 19 до 22 април 2019 година.
Фолклорният празник цели да разпространява танцовото изкуство на разнообразни български райони, както и запознаване с фолклора на гостуващите страни. С тази демонстрация се дава опция за основаване на нови контакти и другарства, както и опция на посетители от разнообразни страни и райони да прегледат забавни туристически обекти и естествени дадености на Враца. Фестивалът е член на ЦИОФФ-международна организация на танцовите фестивали.
Официалното разкриване е на 19 април от 18:00 ч. пред Драматично-кукления спектакъл на площад „ Христо Ботев”, където участващите сформира ще показват къси танцови визитки.
В събота на Лазаровден, 20 април, ще има 2 концерта. От 11 часа на фестивалната сцена на централния площад ще бъде показан обичаят „ Лазаруване” и осъществявания на сформира от България. Гала-концертът, в който присъединяване ще вземат сформира от Молдова, Албания, състав при Посолството на Индонезия, ще стартира в 18:00 ч. в градска концертна зала.
ХІII-ят интернационален фолклорен фестивал „ Врачанска пролет” ще продължи и на Цветница-21 април, неделя, с дефиле, което потегля в 10:30 ч. от паметника на „ Св. Софроний Врачански”. Концертът от 11:00 ч. е на фестивалната сцена пред Драматично-куклен театър-Враца.
Сред участниците във фестивала са: Ансамбъл за национални песни и танци „ Стругураш”- Молдова, Танцов отбор „ Скампа” – Албания, Танцова група за арменски фолклор „ Наири”,„ Очарователните рози на Архипелага”- състав при Посолството на Република Индонезия в България, Танцов състав при Национално учебно заведение за танцово изкуство- София, Танцова групировка „ Фалмис”- София,ПТС „ Хемус “ – Враца, АНПТ „ Вратица” при НЧ „ Развитие1869” –Враца и още доста други художествени обединения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР