Тримата най-авторитетни и влиятелни български политици в Европа са премиерът

...
Тримата най-авторитетни и влиятелни български политици в Европа са премиерът
Коментари Харесай

Борисов, Радев и Станишев с най-голям авторитет в Европа

Тримата най-авторитетни и авторитетни български политици в Европа са министър председателят Бойко Борисов, президентът Румен Радев и водачът на ПЕС Сергей Станишев. Това демонстрира изследване на Васил Тончев от " Сова Харис ", извършено в интервала 17-21 януари 2019 година

4 месеца преди изборите за нов европарламент социологът предвижда, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще завоюват по 6 места в него, Движение за права и свободи - 3 или 4, а за другите 1-2 ще се борят всички останали партии и обединения.

Според изследването е допустимо интензивността на евровота да бъде нехарактерно близка до тази на парламентарни избори. Сред аргументите може да се включи и това, че идното гласоподаване мълчешком се счита за тест за доверието към ръководещите у нас да продължат мандата си.

При висока интензивност проучването предвижда, че ГЕРБ ще изпревари минимално Българска социалистическа партия, като резултатите и на двете партии ще бъдат по-добри от тези на предходните избори. Очаква се ръководещите да разчитат на по-широк обсег гласоподаватели, до момента в който социалистите - на по-твърдото си ядро.

Васил Тончев вижда обвиняванията против Елена Йончева като избирателен подарък за Българска социалистическа партия. Той счита, че опитът депутатката да се показа като лицето на корупцията в България е недалновидно и вкарва предизборния спор в най-неблагоприятната посока за ръководещите.

Ето го и цялото проучване:

В интервала 17-21 януари 2019 година " Сова Харис " организира представително за пълнолетното население на страната изследване измежду 985 български жители по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР