Тримата министри, на които премиерът Бойко Борисов поиска оставките заради

...
Тримата министри, на които премиерът Бойко Борисов поиска оставките заради
Коментари Харесай

Радев, Московски и Нанков: Поемаме отговорността

Тримата министри, на които министър председателят Бойко Борисов изиска оставките поради нещастието в Своге, при която починаха 17 души, поеха отговорността и напуснаха държавното управление. Това стана ясно от тяхно изказване преди минути в Министерски съвет.

Регионалният министър Николай Нанков и вътрешният министър Валентин Радев направиха взаимно изказването час и половина, откакто министър-председателят разгласи, че упорства за оставките. Транспортният министър Московски не участва на него, защото по думите на министър Нанков, той е в болничен.
 img_9427-1404x936  img_9358-1404x936  img_9354-1404x936  img_9340-1404x936  img_9346-1404x936  img_9467-1404x936  img_9436-1404x936  img_9463-1404x936  img_9362-1404x936
С сътрудниците Ивайло Московски и Валентин Радев депозирахме оставките си. Още в неделя декларирахме подготвеност, след срещата, която беше проведена в Министерски съвет, да подадем нашите оставки, като честен ангажимент. Днес те са факт, подадени са в управлението на Министерски съвет, заяви районният министър Николай Нанков.

Не е редно през днешния ден да разясняваме отговорността на други. Поемаме цялата политическа отговорност. Няма други подадени оставки, допълни министър Нанков. По линия на политическата отговорност подаваме оставка, като лица на министерствата. На въпрос къде са грешките в министерствата, които ръководят, Нанков отговори, че координацията сред ведомствата не е била на нужното равнище. „Не толкоз положителната връзка сред ведомствата е част от позволените неточности на министерствата“, съобщи той.

Поставени сме на постовeте си, с цел да свършим работа, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. Очевидно министерствата ни не са били в положение да ни предпазят от такава покруса, добави той.

За съпротива не сме мислили. Не сме писали претекстове. „ Мотивите са това – носим политическа отговорност, лична виновност всеки един от нас. Вероятно такава има, само че има доста други, които са отговорни за това, което се е случило. Ние явно не сме организирали работата в Министерството, аз най-малко по този начин възприемам нещата, тъй че да не се случи този случай. Той в действителност преля чашата. Пътнотранспортните катастрофи в България през последните 2017 година и 2018 година кривата е надолу. Ние ги понижаваме, там всичко върви в добра посока. Да, само че се случи това “, разяснява Радев и посочи, че мъчно ще го обяснят.

„ Единственият метод да го разбираем занапред преди органите да кажат кой е отговорен, споделяме: „ Ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставката “. Така се прави по белия свят и ние го вършим. ГЕРБ го прави “, заяви Валентин Радев.

Вероятно ще се върнем в Народно събрание. Продължаваме да си вършим работата. Ще решим с партията какво да създадем. Ние единствено събрахме материалите и ги предадохме на прокуратурата. Седем сигнала сме подали от Министерство на вътрешните работи към общини, или към други органи, особено за този сектор. Не сме се справили задоволително добре, това е повода, сподели още министър Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР