Трима възпитаници на Варненския свободен университет Черноризец Храбър избраха Окръжен

...
Трима възпитаници на Варненския свободен университет Черноризец Храбър избраха Окръжен
Коментари Харесай

Трима възпитаници на Варненския свободен университет започнаха стаж в Окръжния съд

Трима ученици на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " избраха Окръжен съд – Варна, с цел да проведат наложителния си шестмесечен стаж.

Тансу Синан, Николета Йовчева и Йоана Радева приключиха сполучливо компетентност " Право ". Те ще проведат стажа си дружно с ученици на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ", научи Varna24.bg .

Тансу Синан е включена и в листата на експертите, назначени за правосъдни преводачи на Варненския областен съд. През май предходната година, след конкурс, Тансу бе определена за законодателен помощник на Народното събрание на България. Била е уредник и представител на Международния бизнес конгрес за студенти през 2016 година на Organisationsforum Wirtschaftskongress - World Business Dialogue.

Председателят на Варненският областен съд връчи публично на всеки от стажантите актовете за встъпване и стажантските им книжки. Благодари им, че са избрали ръководения от него съд, с цел да завършат своята професионално образование, преди да стартират работа.  Посъветва ги да са виновни първо към себе си, защото от техните старания зависи дали ще съумеят да съберат задоволително познания и усещания, въз основата на които да решат с какво тъкмо в правната сфера ще се занимават.

Стажът е последната стъпка от подготовката на стажант-юристите, преди да придобият юридическа дееспособност.

В продължение на 6 месеца те ще разполагат с време да се срещнат със правосъдната система. Първите два месеца, по време на общия стаж, те ще натрупат познания за активността и функционалностите на съд, прокуратура, разследване, адвокатура и нотариат. Другите четири месеца ще преминат профилиран стаж в органите на правосъдната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР