Трима състезатели ще се борят за две олимпийски квоти. Това

...
Трима състезатели ще се борят за две олимпийски квоти. Това
Коментари Харесай

Трима българи ще се борят за две олимпийски квоти в щангите

Трима състезатели ще се борят за две олимпийски квоти. Това разгласи старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов на днешната конференция в Пресклуб България.

Повод за събитието бе превъзходното показване на България на Европейското състезание по повдигане на щанги в Москва. На срещата участваха още медалистите Ангел Русев, Стилян Гроздев, Карлос Насар, Христо Христов, Дейвид Фишеров, Божидар Андреев, Надежда Мей-Нгуен и персоналният треньор на Андреев Пламен Братойчев.

Иванов още веднъж съобщи, че ще се отдръпна от поста си след Игрите в Токио. " Първо желая да кажа, че нямам желание да остана в тима, както към този момент заявих – май месец стават 10 години откогато съм отпред на този тим, и към този момент съм прекомерно изтощен. Вече бях декларирал, че след Олимпиадата ще се отдръпва. Няма да оставя никого, в случай че идващото треньорско управление желае да оказвам помощ, ще оказвам помощ, несъмнено няма да имат нищо срещу. Относно представянето на тима – не сме се състезавали на съревнование от сходен сан от международното в Тайланд, година и половина мина – всички състезатели не са спирали да упражняват “, стартира той.

„ Г-н Кралев ни обезпечи всичко належащо, с цел да упражняваме непрестанно по време на пандемията. Всички PCR проби са негативни, бяха лимитирани до най-малко контактите на състезатели. Благодаря им, че извършиха напътствията, те донесоха резултати, и то бих споделил блестящи – има и изключения, то по тази причина е съревнование, с цел да е забавно. Божидар, който е до мен, беше на косъм от купата, прегоря, само че това не е нищо ужасно – мисля, че дори колкото и мощно да звучи, хубаво, че стана по този начин, да се окуражи още повече за Олимпиадата “.

„ Квотите са две до тоя миг, за тях ще се борят трима състезатели – това са Стилян Гроздев, Божидар Андреев и Христо Христов, от тях двама отиват в Токио, това ще се случи директно преди Олимпиадата заради простата причина, че до края на май Христо Христов има съревнование – международно за юноши. След това ще се завърши всичко, ще обсъдим с сътрудниците и ще изберат най-хубавия вид. Системата е малко комплицирана поради допинг нарушавания от 2008-а насам – откровено се надявам да не надхвърлим 20 позитивни проби от 2008-а до момента – тогава квотата ще бъде една. Имаме една проба, която неизвестно за какво е написана на човек от националния тим – това се случи директно преди Европейското състезание, приготвя се писмо до ИТА – последните години не си припомням допинг случаи, даже единични “, сподели още той по повод броя квоти за Токио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР